Mitsubishi Rebadge Renault C dan D Segmen


Renault -Nissan dan Mitsubishi hari ini mengumumkan untuk meneroka beberapa projek-projek yang melibatkan produk bersama, teknologi dan kapasiti pengeluaran. Seiring dengan ini, mereka telah mengumumkan beberapa inisiatif.

Nissan dan Mitsubishi sudah mempunyai sebuah syarikat usaha sama di Jepun dipanggil NMKV , yang ditubuhkan pada tahun 2011. NMKV mengendalikan perancangan produk dan kejuruteraan untuk K- kereta untuk pasaran domestik Jepun. JV itu mungkin lahir dari projek kejuruteraan berjaya di Jepun antara kedua-dua syarikat-syarikat seperti Kix Nissan, yang merupakan Pajero Mini, Delica D: 3 yang merupakan NV200, atau Proudia baru yang merupakan INFINITI M.


Sebagai pasaran K- kereta adalah unik untuk Jepun dan terdapat banyak pengeluar bersaing untuk itu, kejuruteraan usahasama adalah satu cara untuk mengurangkan kos dan mengekalkan keuntungan. Salah satu kereta pertama yang lahir dari pembangunan NMKV diperkenalkan pada bulan Mac tahun ini adalah Nissan Dayz, juga dikenali sebagai Mitsubishi Ek .


Mitsubishi dan Nissan mendedahkan bahawa NMKV akan diperluaskan untuk bekerjasama membangunkan sebuah kereta kecil segmen baru termasuk versi elektrik yang boleh dijual secara global , berdasarkan platform K- kereta - mungkin platform Dayz / EK . Dayz / EK mempunyai jarak roda 2,430 mm , sedikit lebih pendek berbanding 2,450 mm Mitsubishi Mirage dan Nissan Mac 2,449 mm.

Jika anda tertanya-tanya apa model gantian untuk Lancer , kini kita tahu ia kemungkinan besar akan berdasarkan Renault Fluence. Pengumuman tersebut juga mendedahkan model gantian Galant , tetapi ia tidak akan menjadi kereta global , disasarkan kepada pasaran Amerika Utara Amerika Syarikat dan Kanada. Kereta ini yang paling mungkin akan berdasarkan Renault Latitude / Renault Samsung SM5 , dan akan dibina di kilang Renault Samsung di Korea Selatan.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ 
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger