Honda Odyssey Generasi kelima Dilancarkan Di Jepun!


Honda Odyssey generasi kelima telah dilancarkan di Jepun - ciri-ciri MPV pintu belakang gelongsor untuk kali pertama , dan mempunyai siling tinggi, lantai yang lebih rendah dan lebih banyak ruang dalaman daripada terima kasih model sebelumnya dengan menggunakan platform baru. Terdapat dua model Odyssey biasa dan Odyssey Absolute.

Odyssey Absolute dibezakan dari Odyssey biasa oleh hadapan lebih agresif dengan jaringan dan perumah lampu kabus, trim krom tambahan dan belakang. Kedua-dua mendapat 2.4 liter DOHC i- VTEC enjin empat silinder ‘Earth Dreams’ with idle stop dan CVT , mod tujuh kelajuan kotak gear dan paddle syif.
Odyssey biasa mempunyai 175PS dan 225Nm tork manakala Absolute yang dijanakan pancutan terus mempunyai 190PS dan 237Nm tork. Dilaporkan penggunaan bahan bakar mencatatkan antara 11.6 hingga 14.0km per liter. Dari segi saiz adalah 4,830 mm panjang dan 1,800 mm lebar ( 20 mm bagi mutlak) . Ketinggian sekitar 1,700 mm , jarak roda adalah 2900 mm dan julat berat badan dari 1,700 kepada 1,830 kg.
Antara teknologi bantuan pemanduan yang ditawarkan untuk varian premium termasuklah, kamera multi-view, auto parking (Honda Smart Parking Assist System), pemantauan bintik buta, Collision Mitigating Brake System dan City-Brake Active System. Terdapat juga versi ' keperluan khas ' yang mempunyai kerusi berputar sepenuhnya elektrik dan mengangkat kerusi sama ada di sebelah pemandu atau di barisan kedua .
 Honda Malaysia pernah menjual Odyssey generasi ketiga di sini, tetapi tidak mengambil model generasi keempat. Berita baik adalah , model generasi kelima ini bakal akan datang ke Malaysia menjelang akhir tahun ini. Sama-sama kita tunggu.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ


 
 
 
 
 

 
 

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger