Toyota Yaris Baharu ( Vios Hatchback ) Dilancar Di Thailand

Toyota Yaris baharu telah dilancarkan di Thailand, ia merupakan Yaris generasi ketiga yang dijual di seluruh dunia. Ia pada dasarnya versi hatchback Toyota Vios 2013 dengan saiz sama 2,550 mm jarak roda Vios baru ( dan lama) , walaupun hatchback adalah sedikit lebih pendek dalam kedua-dua panjang dan ketinggian.  

Yaris Thailand,mempunyai lampu belakang berbentuk C yang menjadikannya unik, di dalam, ia adalah semua Vios . Papan pemuka kelihatan seperti model sedan, ruang but 326 liter berbanding 506 liter dalam Vios. Enjin 3NR -FE 1.2 liter petrol empat silinder DOHC dan Dual VVT -i dibangunkan secara eksklusif untuk pasaran Thailand . Ia membuat 86 hp pada 6,000 rpm dan 108 Nm tork pada 4,000 rpm , yang dipindahkan ke roda depan melalui penghantara Super CVT -i.

Kotak gear yang biasa digunakan, manual atau transmisi automatik tidak lagi didapati, kotak gear CVT yang lebih cekap diperlukan untuk melebihi ekonomi bahan api purata 20 km per liter, yang merupakan angka minimum mandat di bawah cukai skim insentif kereta-eko Thailand. Panjang 4,115 mm, Yaris adalah hatchback terbesar untuk melayakkan diri untuk program ini.


Empat varian yang terdapat di Thailand; Yaris 1.2 J ECO , 1.2 J, E 1.2 dan 1.2 G. Dengan status model kereta Eco, harga Yaris terdiri daripada 469,000 baht ( RM48k ) untuk asas 1.2 J ECO kepada 599,000 baht ( RM61k ) untuk pelbagai -topping 1.2 G model. Untuk meletakkan ke dalam perspektif , rangkaian Vios Thailand bermula pada 559,000 baht ( RM57k ) dan naik ke 734,000 baht ( RM75k ).


Peralatan keselamatan standard termasuk beg udara berkembar , ABS, EBD, BA dan tali pinggang keledar dengan pra- Tensioner dan kuasa- penghad . Selebihnya spesifikasi cermin daripada Vios, dengan projektor headlamps , masuk tanpa kunci dan tolak butang mula , stereng roda dipasang kawalan audio dan cermin depan akustik dikhaskan untuk varian yang paling mahal.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 
 
 
 
 

 
 
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger