Penggunaan Gas NGV, Kelebihan Dan Kekurangan


Bagaimana NGV berfungsi ?

  1. Gas asli dimampatkan dan dimasukan ke dalam kenderaan melalui injap pengisi gas asli (bekas). 
  2. Ia mengalir ke dalam silinder tekanan tinggi yang terletak di dalam atau di bawah kenderaan. 
  3. Dalam NGV, pemilihan bahan api di papan pemuka ( SELECTOR SWITCH AND FUEL INDICATOR ) membenarkan pemilihan gas asli atau petrol untuk bertindak sebagai bahan api untuk kenderaan. NGV khususnya beroperasi semata-mata hanya penggunaan gas asli. 
  4. Apabila gas asli diperlukan oleh enjin, ia dibekalkan dari silinder dan melalui injap master manual tertutup ( MASTER SHUT-OFF VALVE ). 
  5. Gas asli akan melalui paip bahan api tekanan tinggi dan memasuki ke dalam regulator. 
  6. Gas asli masuk ke pengawal selia ( REGULATOR ), yang mengurangkan tekanan daripada 2500 psi kepada tekanan atmosfera yang berhampiran. 
  7. Injap solenoid gas asli membolehkan gas asli melalui daripada pengawal selia ke pencampuran gas (mixer) atau penyuntik bahan api gas asli. ( ia mematikan gas asli apabila enjin tidak berjalan atau apabila, dalam hal kenderaan ketika petrol dipilih).
  8. Dalam gas NGV bahan api semulajadi yang bercampur dengan udara mengalir melalui karburetor petrol atau sistem suntikan bahan api ( injection ) dan memasuki kebuk pembakaran enjin. Dalam keadaan gas NGV yang beroperasi disuntik ke dalam kebuk pembakaran enjin melalui penyuntik semulajadi yang direka khas untuk bahan api gas asli.
  9. Dalam penggunaa mode NGV, apabila pemandu memilih gas, sistem petrol konvensional tidak diaktifkan dan sistem gas asli secara automatik disalurkan. 

Kelebihan Pemanduan NGV 

Penggunaan NGV adalah sangat menjimatkan dan dengan isian RM9 NGV anda boleh berjalan sejauh 190km manakala penggunaan petrol pula dengan pengisian tangki sebanyak RM10 boleh berjalan sejauh 50 - 60Km sahaja. 

Kelemahan NGV dan Cara Mengatasi

Cuma kelemahan penggunaan NGV ini tentulah ruang barangan terhad dan servis enjin yang kena kerap untuk memastikan sistem enjin berfungsi dengan baik. 

Begitu juga dengan pick up kenderaan menjadi kurang berbanding pernggunaan petrol tapi masalah pickup akan dapat di atasi dengan cara pemanduan kerana apabila kita memerlukan pickup pada masa-masa tertentu maka kita hanya tukar mode NGV ke PETROL dengan hanya menukar sekali picit pada "selector switch" sahaja atau hanya memerlukan butang OD "over drive" sahaja. 

Pada waktu pagi, enjin mungkin sejuk, anda perlu guna petrol untuk panaskan enjin dan switch ke NGV.

Jika anda berhajat berehat dalam kereta dengan memasang aircond, adalah lebih baik switch ke petrol kerana enjin akan tersengguk jika guna NGV kerana RPM menjadi rendah. 

Gas NGV perlu diisi melalui bonet hadapan. Tiada cara terbaik lagi, anda perlu lakukannya. Mungkin anda mempunyai pendapat dan pengalaman mengenai penggunaan NGV? Kongsikan di sini.

diolah semula dari menara-kehidupan
Share this article :

+ comments + 8 comments

husin
25 September 2013 10:59 PG

mohon share..

4 Oktober 2014 9:37 PTG

kenapa host utk mengisi gas NGV tidak diletakkan bersebelahan dgn lubang mengisi minyak petrol..???

8 November 2014 6:24 PTG

Good info berkenaan penggunaan kereta NGV.. Sy sekarang ni pun tgh berfikir-fikir nak beli 1 kereta wira NGV..

16 November 2014 12:10 PG

ada ko caro nok sipe keto NGV utok banyok ari?

1 Jun 2015 11:49 PG

berapa kerap utk service?.. kalau kereta biase kan 3 bulan skali.. kalau ngv?..

20 Mei 2016 12:44 PTG

Ada je installer yg pasang host tu di sebelah tpt isi minyak petrol. Tengok kreativiti. Paling senang pasang kat tpt engine, salur gas pun pendek je. http://dusuntua.com

2 September 2016 5:24 PTG

Kalau nk cBut ngv boley cabut mcm tu je.or kene cek sytem balik?

2 September 2016 5:24 PTG

Kalau nk cBut ngv boley cabut mcm tu je.or kene cek sytem balik?

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger