Galeri Toyota Di IIMS 2013

 

Toyota telah mempertontonkan kepada kita beberapa model konsep yang begitu menarik di IIMS 2013, antara model-model tersebut adalah Vios, Innova baharu ataupun namanya di sana adalah Kijang Innova dan model kembar bersama Daihatsu iaitu Toyota Agya. Jom kita lihat artikel yang telah saya sediakan di bawah ini.

Toyota Vios 2013

Sementara kita menunggu untuk Toyota Vios 2013 yang akan dilancarkan di sini tidak lama lagi, di sini adalah galeri gambar yang Toyota Vios di IIMS 2013. Walaupun Indonesia hanya mempunyai tiga varian Vios dijual, (1.5 Manual E, 1.5 Manual G dan 1.5 Auto G), di Malaysia ia adalah lebih pelbagai bermula dari Vios 1.5 Manual J dengan harga kira-kira RM73, 200. Kemudian terdapat juga 1.5 J Auto,1.5 E Auto, 1.5 Auto G dan 1.5 TRD Sportivo yang berharga kira-kira RM93, 200. 

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 

Toyota Agya

Kereta bandar Toyota Agya merupakan program Kereta Kos Rendah dan Hijau (LCGC) itu mendominasi industri automotif di Indonesia. Ia mula dipamerkan di IIMS 2012. Toyota Agya dan Daihatsu Ayla dikuasakan oleh enjin 1.0 liter tiga silinder 65 hp pada 6,000 rpm dan 87 Nm tork pada 3,600 rpm. Toyota mendakwa kecekapan bahan api purata 21 km per liter, dibantu oleh berat 740 kg. 

Toyota Agya dan Daihatsu Ayla telah dibangunkan menggunakan platform Daihatsu Mira e:S dan direka sepenuhnya oleh pereka Indonesia. Projek ini merupakan Low Cost dan Green Car (LCGC) yang dibangunkan secara usahasama antara Toyota dan Daihatsu, khusus untuk rakyat Indonesia. 
 
KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ
 

 

 Toyota Kijang Innova
 
Toyota Innova wajah baru, telah dilancarkan di Indonesia pada bulan Ogos yang lalu, model ini dikenali di Indonesia sebagai Kijang Innova. Dua pilihan enjin disediakan untuk Innova di pasaran Indonesia, PS 136 dan 182 Nm petrol 2.0 liter dan 103 PS dan 200 Nm 2.5 liter diesel, dengan pilihan transmisi manual yang biasa lima kelajuan dan kotak gear automatik empat kelajuan. Di IIMS ini, kita dapat lihat beberapa perubahan dari segi luaran dan ia lebih menarik. 

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ
 sumber Paultan.org
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger