Galeri Honda Di IIMS 2013Honda telah mempertontonkan kepada kita beberapa model yang begitu menarik di IIMS 2013, antara model-model tersebut adalah CRZ Mugen RZ, Brio dan Mobilio. Jom kita lihat artikel yang telah saya sediakan di bawah ini.


Honda CRZ Mugen RZ

Honda telah mempertontonkan Honda CRZ Mugen RZ. CRZ Mugen ini memperolehi  kit supercharger pada enjin 1.5 liter i-VTEC, meningkatkan output kepada 156 PS dan 185 Nm tork - peningkatan yang sihat dari kereta piawai 120 PS dan 145 Nm.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ
 
 


Honda Brio Satya 1.2

Honda Brio mula muncul di Indonesia pada Ogos tahun lepas, dengan tawaran enjin 1.3 liter 100 PS dan 127 Nm bagi model i-VTEC lengkap. Untuk tahun 2013, skop telah diperluas dengan pengenalan enjin 1.2 liter 88 PS dan 109 Nm SOHC sekaligus yang pertama kali dilihat untuk pasaran Thailand. Pengenalan enjin baru 1.2 bagi varian Honda Brio Satya telah diperkenalkan untuk pasaran Indonesia.
  
Varian 1.3 masih diteruskan dengan pengenalan versi sport yang boleh didapati dalam gred Type-E. Brio 1.2 terdapat dalam gred S dan E dengan transmisi automatik, manakala Brio Satya 1.2, yang merupakan kemasukan Honda bagi negara program Kos Rendah dan Kereta Hijau (LCGC) , datang dalam tiga gred model, iaitu A, S, dan E. Brio Satya hanya boleh didapati dengan transmisi manual.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 
 
 Honda Mobilio

Honda turut mempamerkan MPV kecil yang dikenali Mobilio. Ianya masih sebuah prototaip, namun versi produksi akan muncul menurut pihak Honda. Sebagai sebuah MPV kecil, ciri-ciri praktikal harus menjadi titik yang tinggi dalam Mobilio ini. 

Tempat duduk barisan ketiga boleh dilipat 50/50, manakala barisan tengah boleh jatuh ke bawah dalam konfigurasi 60/40. Satu ciri yang perlu dalam semua MPV, Honda MPV kecil akan mempunyai sistem penghawa dingin dua blower, dengan panel multi-lubang khas di belakang tempat duduk depan. 

Honda Mobilio dikuasakan oleh liter SOHC unit 1.5 i-VTEC dengan 118 PS pada 6,600 rpm dan 144 Nm tork pada 4,800 rpm. Terdapat sama ada manual lima kelajuan atau kotak CVT. Itu harus mencukupi untuk kenderaan yang bersaiz 4,390 mm panjang, 1,680 mm lebar dan 1,610 mm tinggi dan 2,650 mm jarak roda.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ


 sumber gambar paultan dan autonetmagz
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger