Chevrolet Spark EV 2014


Satu jenama yang mungkin sedikit kurang dikenali di negara kita, Chevrolet Spark serba baru 2014 ini pasti menjanjikan pengalaman baru pemanduan kenderaan EV. Bakal bersaing dengan Fiat 500E , Mitsubishi i-MiEV , Nissan Leaf , Scion iQ EV dan Smart fortwo ED , dan ia menawarkan lebih tork, kecekapan yang lebih baik dan harga yang lebih rendah. 

Spark dari sebuah kereta gas pembakaran standard kini kepada EV menggantikan enjin anemia 1.2 liter empat silinder bersama motor elektrik magnet kekal dicas di rumah dan pek bateri lithium-ion 21kwh (sebelum ini dikenali sebagai Sistem A123). Hasilnya adalah sebuah kereta kecil dengan output 140 kuasa kuda dan 400 paun-kaki tork. 

Kereta EV serba baharu ini telah hampir dua kali ganda kuasa kuda Spark asas dan, lebih penting lagi, kira-kira lima kali ganda tork. Spark EV dibangunkan daripada model konsep kepada realiti tidak mengambil masa yang lama hanya tiga tahun, ia termasuk reka bentuk sistem mengecas, ketiga-tiga sistem pemanasan dan penyejukan (untuk kereta, motor elektrik dan bateri) dan pengesahan bateri. 

Penyelidikan, kejuruteraan dan bahagian perkongsian dari model Chevrolet Volt juga membantu turunkan  kos, menjadikannya lebih kompetitif berbanding kereta EV kecil yang lain. Rekabentuk moden daripada model gas bertukar EV, perubahan gaya dibuat kepada Spark berbentuk lebih aerodinamik. Beberapa gambar Spark EV ini turut dikongsikan untuk kita semua.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 
 
 
 


Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger