Toyota Vios 2013 Memasuki Pasaran Singapura


Selepas muncul di Thailand, kini Vios baharu telah memasuki pasaran Singapura. Model ini menggunakan wajah baharu keluarga Toyota yang telah diperkenalkan pada model RAV4 dan Furia Concept. Untuk pasaran Singapura, Vios E adalah untuk model standard dan Vios G untuk menarik pemandu yang suka peralatan yang lebih sedikit dan teknologi.

Walaupun Vios baru menggunakan platform yang sama, Vios baru bersaiz 4410 mm dengan 1,700 mm dengan 1,475 mm (L x W x H), iaitu 110mm panjang dan 15mm lebih tinggi daripada model sebelum ini. Enjin 1.5 liter 1NZ-FE mampu menjana 109 PS pada 6,000 rpm dan 141 Nm pada 4,200 rpm dengan kotak gear automatik empat kelajuan yang masih dikekalkan untuk VIOS generasi baharu.

Diperkenalkan pada tahun 2002, Toyota Vios adalah sedan kompak dibangunkan untuk China, Taiwan dan Tenggara pasaran Asia seperti Indonesia, Malaysia, Singapura dan Thailand. Vios bersaing dalam segmen sedan kompak popular seperti Honda City, Mazda3 dan Nissan Almera. Bila agaknya nak masuk Malaysia?

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ
sumber : sgcarmart.com
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger