Wild Lamborghini Veneno 750hp, terhad hanya 3 Unit!


Jenama berusia 50 tahun Lamborghini ini memperkenalkan model edisi khas Veneno. Hanya tiga akan dibuat, masing-masing dijual pada harga € 3000000 (sekitar RM12 juta) ditambah cukai.
 
Dengan akhir berbentuk arrow depan dan garisan bersilang tajam, tiada bersembunyi bahawa ini adalah Lamborghini. Ia membawa semua mercu tanda jenama juga, seperti pintu menggunting, depan sudut dan belakang kelompok cahaya dengan unsur-unsur Y berbentuk menonjol, bentuk titisan air mata klasik.  

Roda, 20-inci di depan dan 21-inci di belakang, juga direka dengan fungsi aerodinamik dengan menyediakan penyejukan tambahan untuk brek karbon-seramik. Veneno Lamborghini berdasarkan Aventador tetapi mendapat 750 hp dan aerodinamik racecar. 6.5 liter V12 enjin telah di'stroke'kan untuk menghasilkan 50 hp lebih daripada dalam hypercar Lambo ini, dengan manfaat daripada pengambilan udara yang lebih besar, sistem ekzos dinaik taraf. 

Memandu melalui kotak gear Aventador sumber tujuh kelajuan klac tunggal ISR berjujukan AWD, 1450 kg Veneno mencecah 100 km / j dalam hanya 2.8 saat, cara untuk kelajuan tertinggi 355 km / h. Hanya tiga Unit sahaja akan dikeluarkan, mungkinkah anda?

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ
 
sumber : paultan
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger