Teksi Exora NGV Dengan Rebat RM5000


PUTRAJAYA: Pemandu teksi yang menerima permit individu baru kini boleh memiliki kenderaan sendiri di bawah skim rebat khas oleh Kerajaan untuk Proton Exora baru. Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, ini adalah sebahagian daripada langkah Kerajaan untuk mengeluarkan 1,000 lesen individu kepada pemandu teksi, selain menggalakkan pembangunan sistem pengangkutan awam yang lebih cekap. 

"Bagi setiap pemandu teksi diberi lesen individu, saya fikir kita perlu menjadikan ia wajib bagi mereka untuk membeli Exora melalui Yayasan Rakyat 1Malaysia, yang akan memberikan geran RM5000 setiap teksi baru. 

"Ini bermakna harga untuk Exora baru akan turun dari RM64, 000 kepada RM59, 000," katanya kepada sorakan daripada kira-kira 6,000 pemandu teksi yang hadir di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya untuk menyaksikan kumpulan pertama penerima 200 lesen individu kepada pemandu. 

Najib berkata skim itu akan bukan sahaja termasuk sebuah kereta baru dari kilang dilengkapi dengan tangki NGV, tetapi juga perlindungan insurans komprehensif untuk menyediakan pemandu teksi dengan perlindungan yang lebih baik. 

Beliau juga mengumumkan lanjutan program tayar subsidi Teksi Rakyat 1Malaysia (TR1Ma), kini digelar TR1Ma 2.0, untuk semua teksi dan kereta sewa di negara ini. Dalam sidang akhbar, Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat Tan Sri Syed Hamid Albar berkata mereka memuktamadkan butiran untuk TR1Ma, di mana baucar pusingan kedua akan dikeluarkan kepada 76,000 pemandu teksi, yang akan diberi subsidi RM520 untuk menukar empat tayar. 

sumber: thestar
Share this article :

+ comments + 2 comments

21 April 2016 11:43 PG

Kami ingin memaklumkan orang ramai bahawa JAMINAN KEWANGAN PINJAMAN SYARIKAT kini sedang memberi pinjaman pada kadar yang berpatutan sebanyak 2% setahun. Kami memberi jumlah pinjaman minimum sebanyak $ 1,000.00 dan amaun maksimum sebanyak $ 100,000,000.00. Jika anda memerlukan kewangan untuk pengembangan perniagaan, tujuan pertanian, pembayaran balik hutang, pinjaman kereta dan pinjaman pendidikan maka kita boleh membantu besar dan bantuan kepada anda. Untuk lebih banyak pertanyaan mengenai program kredit kami kami cadangkan anda menghubungi email rasmi kami di bawah: financialassuranceloans@gmail.com, financialassuranceloans@accountant.com
http://financialassuranceloans.bravesites.com/

29 September 2016 3:21 PG

Hello, saya Puan Maureen Martins, pemberi pinjaman pinjaman swasta yang memberikan pinjaman peluang seumur hidup. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membersihkan hutang anda atau anda memerlukan pinjaman modal untuk meningkatkan perniagaan anda? Adakah anda pernah ditolak oleh bank-bank dan agensi kewangan yang lain? Adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan atau gadai janji? Mencari-cari lagi kerana kita berada di sini untuk semua masalah kewangan anda pada masa lalu. Kami memberi pinjaman tabungan kepada individu yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit yang buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan pada kadar 2%. Saya mahu menggunakan medium ini untuk memberitahu anda bahawa kami memberikan bantuan yang boleh dipercayai dan benefisiari dan akan bersedia untuk menawarkan anda pinjaman. Jadi hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (maureenmartinsloanfirm@gmail.com)

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger