Ciri-ciri P3-21A Didedahkan!!!


Di sini saya kongsikan sedikit info mengenai ciri-ciri P3-21A. Mungkin anda akan merasa lebih teruja, namun beberapa gambar telah saya perolehi, mungkin bila tiba masa sesuai nanti kita tengok sama-sama. mungkinkah akan launch 16hb Mac? ada sumber mengatakan 27 Feb - mass production, 16 mar product launching, tentatively kat Stadium Bukit Jalil. tunggu je lah ye.. hehe.

AKSESORI :
  1. Auto fold/unfold side mirror – Side mirror akan Automatic fold setiap kali alarm kereta diaktifkan, dan automatik unfold selepas kenderaan bergerak selaju 5km. Selain itu ada juga button untuk kegunaan manual seperti Exora BOLD
  2. Auto Off Rear Demister – Mengelakan tint menggelembung
  3. Follow Home Lamp
  4. Headlamp Warning Buzzer
  5. Trunk Remote Release
  6. Front & rear socket 12V – Terdapat di bahagian hadapan dan belakang Utility Hook
    - Seperti Exora, terdapat di ruang penumpang hadapan dan juga belakang Low Rear Hump
    - Ruang kaki penumpang belakang tidak lagi sempat dengan bonggolan lantai ditengah yang rendah.
  7. Front & Rear Fog Lamp
  8. Anti-Trap Power Windor (Driver side only)
  9. Seat Material – Water repelent fabric. Seat boleh fold 60:40
  10. Smart Info Display (SID) – Mempunyai 3 bacaan kilometer, Trip A, Trip B dan Trip C. Terdapat pelbagai lagi maklumat seperti memberi amaran jika bateri kunci lemah dan lain-lain
  11. Autolock & advance lock system
  12. Magnisium Inside Door Handle
  13. Keyless Entry – Tiada lubang kunci pada keempat-empat pemegang pintu
  14. BOSCH Head-Unit – 2-Din, Touch Screen Monitor, Navigator, Bluetooth, USB, AUX, MP3
  15. YES WiFi Modem – In-car Internet, first ever car in Malaysia, coverage Semenanjung Malaysia
  16. S Mode (Sport) – Terdapat pada gear column (P-R-N-D-S), S Mode akan menambah RPM sebanyak 1,000 secara serta-merta untuk pemanduan lebih agresif.
  17. BCM – Body Control Module
SAFETY :

  1. 4 Wheel ABS & EBD with 4 Wheel Disc Brake
  2. TC (Traction Control)
  3. ESC (Electronic Stability Control)
  4. BA (Braking Assist)
  5. 4 AIRBAG – Airbag penumpang hadapan boleh di ON/OFF, untuk keselematan jika Bayi diletak kan di tempat duduk.
  6. 5 STARS Australia NCAP – Orang ramai tidak lagi perlu ragu-ragu tentang ketulenan markah penuh ujian perlanggaran, kerana prosedur NCAP, pemilihan unit yang akan di uji bukan pemilihan dari Proton atau syarikat pembuat kereta. Tetapi wakil NCAP dari Austrlia akan datang sendiri ke kilang dan memilih sendiri secara rawak unit yang akan di uji. Jadi tiada lagi persoalan tentang markah penuh ujian perlanggaran NCAP.
DIMENSION
Length = 4.543m
Width = 1.786m
Height = 1.524m
Size luar keseluruhan kereta menunjukkan P3-21A lebih besar daripada City, Vios, Forte, Altis & Civic

CHASSIS
Boot Space: 508 litre
Turning Radius: 5.3m
Full Tank Capacity: 50 litre
Aerodynamic (rintangan angin): Cd Factor = 0.30
- Untuk perbandingan, Audi TT memiliki Cd Factor = 0.29
POWERTRAIN
1.6 CFE with 7speed Pro-Tronic CVT3 (VVT)
0-100km/h: 9.6 saat
- Untuk perbandingan, Kia Forte 1.6 12.5 saat
VARIANT
Executive MT, 1.6 IAFM+ 5-Speed MT
Executive CVT, 1.6 IAFM+ 6-Speed CVT
Premuim CVT, 1.6 CFE 7-Speed CVT
COLOR
Solid White
Tranquility Black
Genetic Silver
Fire Red (my favorite)
Blue Lagoon
PRICE
RM65,000 – RM75,000
Ciri-ciri lain yang telah disebarkan sebelum ini
Auto Cruise
Keyless Push Start (ON/OFF)
Magnesium Paddle Shift 7-speed & Manual Mode (+/-) di gear column
Audio Switch Steering Control
Soft touch plastic dashboard
Emblem at Steering Wheel
ISOFIX
Rain Sensor
Light Sensor
Front LED day light
Sport Rim 16″ (10 Spoke)
Multi-link rear suspension
Share this article :

+ comments + 5 comments

Tanpa Nama
15 Februari 2012 5:26 PTG

mantop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama
15 Februari 2012 9:52 PTG

bro.. lu main copy paste.. bagilar kredit..

Tanpa Nama
16 Februari 2012 11:32 PG

Aritu blog FD dah tunjuk gambar semua sekali aku sempat tengok bila nak tengok semula dah hilang,tapi apapun memang cantik

17 Februari 2012 8:15 PG

saya sudah masukkan kredit. maaf ye.

17 Februari 2012 8:19 PG

saya dah tengok juga gambar2 tersebut di proton-sales tp lebih elok supaya ia tidak disiar di mana2 media internet.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger