Teka-teki P3-21A Semakin Terjawab?


Teka-teki mengenai P3-21A semakin menjadi pebualan hangat sejak mutahir ini. Dikatakan pelancarannya semakin dekat, kita sekali lagi dapat lihat sesuatu yang baru untuk P3-21A. Jika sebelum ini trilogi P3-21A, kita lihat bahagian depan diikuti interior dan hari ini bahagian belakangnya pula. Setakat ini sajakah sentuhan terakhir untuk bahagian belakang?

Apakah rakyat Malaysia berpuas hati dengan rekaan yang dihasilkan oleh Proton untuk kali ini? saya sempat meninjau beberapa blog automotif tempatan dan melihat komen mereka, ada yang mengatakan Persona lebih cantik, ada yang merasa kecewa kerana ia dikatakan sentuhan dari Itali tetapi hasilnya kurang menarik.

Pada pendapat saya, Proton melahirkan P3-21A dengan rekaan asas yang tidak ekstrem tetapi menampilkan ciri-ciri cool sporty seperti model-model keluaran VW. Rekaan luaran seperti ini mudah dimodifikasi untuk beberapa siri P3-21A akan datang kerana selepas P3-21A, akan muncul pula model hathback dengan kod P3-22A. Jika dilihat pada interior cukup memuaskan kerana gaya penampilan moden memenuhi citarasa dan kehendak pengguna.

Kita masih tidak dapat melihat secara lebih jelas kerana kebanyakan gambar-gambar yang diperolehi sangat kabur. Tetapi saya percaya jika dilihat beberapa gambar lain seperti di jalan raya, P3-21A ini nampak setanding Honda City dan Kia Forte. Ramai yang rasa berpuas hati dengan rekaan P3-21A tetapi bagaimana pula prestasi dan kualiti penggunaan? Untuk mengetahui perkara tersebut anda mungkin perlu test drive Exora Bold.

*Saya juga ingin meminta jasa baik pengunjung blog ini untuk vote blog saya di Social Media Awards 2012 di kategori Best Auto Blog. Klik http://www.socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=17 untuk vote saluran07.blogspot.com undian anda amat saya hargai.


KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

sumber gambar : Paultan.org / Funtastickodesign
Share this article :

+ comments + 2 comments

2 Februari 2012 12:06 PTG

salam .. saya dah vote blog ni yang ke 30, moga berjaya ye ..

terima kasih vote saya :)

2 Februari 2012 1:18 PTG

terima kasih puanbee

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger