House Of R3 di Glenmarie!
GLENMARIE, di mana terletaknya himpunan showroom & pusat servis kenderaan dari pelbagai jenama kereta tempatan, Japan, Korea, China, Eropah, Recon dan lain-lain. Lokasi strategik terletak di tengah-tengah antara Subang Jaya, Shah Alam, USJ dan Kelana Jaya menjadikan Glenmarie sebagai tumpuan syarikat-syarikat pengeluar kenderaan dan menjadikan Glenmarie sebagai pusat automotif negara.

Antara yang ada di sana adalah showroom Volkswagon, Volvo, Audi, Porsche, Proton, Lamborghini, Kia, Perodua, Honda, Mazda, Skoda, Mercedes Benz, Hyundai, Peugeot, Mitsubishi, Jaguar, Chery, EON HQ, BMW, MINI, beberapa showroom kenderaan Recon, dan terbaru sekali dijangkakan akan dibuka pertengahan tahun ini, iaitu 'House of R3'!!!.

Jenama R3 memang tidak asing lagi dikalangan peminat-peminat sukan automotif negara terutamanya pengguna kereta Proton. Badan 'tuner' Proton ini yang diasaskan oleh Tengku Djan Ley, drifter terkemuka Asia, telah berjaya memikat hati ramai peminat sukan permotoran tempatan dengan produk-produknya yang unik dan tersendiri. Ini merupakan salah satu usaha mereka untuk menaikkan lagi nama R3 & Proton Motorsports memandangkan jenama dan permintaannya semakin menggalakkan.

Antara yang akan anda boleh dapati di sana adalah barangan-barangan tulen buatan R3 seperti aksesori kereta, body kit, sport rim, performance parts, cenderahati, t-shirt dan banyak lagi. Usaha untuk membuka 'House of R3' ini sudah lama dirancang dan akhirnya ia bakal direalisasikan tak lama lagi. Ini pastinya merupakan satu berita gembira buat peminat-peminat dan pengguna R3, kerana sebelum ini mereka mungkin lebih mudah mendapatkan badge R3 atau barangan-barangan R3 lain di kedai-kedai aksesori kereta seperti 'Brothers' dan lain-lain. 

Setakat ni, ini sahaja info yang dapat saya kongsikan mengenai 'House of R3' ini. Sekiranya ada apa-apa berita lain akan saya updatekan kemudian. So sama-sama kita doakan 'House of R3' ini cepat dibuka dan seterusnya memajukan lagi industri permotoran tempatan sekali gus menaikkan lagi jenama R3 setanding dengan jenama-jenama luar yang lain seperti Ralliart, Type-R, TRD, Nismo dan lain-lain. Syabas!!!

sumber : Proton-sales
Share this article :

+ comments + 1 comments

24 Jun 2013 9:39 PTG

salam jurutera proton.. nak tanya ni bang, ada x camshaft atau pulley r3 untuk model wira 1.3? apapun, sokong r3!!!!!

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger