INFO PANAS : Rupa sebenar P3-21A & Exora facelift!!Akhirnya P3-21A & Exora facelift telah diketahui rupa sebenar. Gambar ini diperoleh semasa AGM Proton hari ini. Dijangka P3-21A yang merupakan kereta global Proton bakal dilancarkan pada Mac 2012 & Exora facelift yang menggunakan enjin Campro Turbo pula November tahun ini. Exora facelift juga bakal mempunyai versi premium Exora Prime yang hanya dikhaskan untuk 6 seater sahaja. 

Mengenai P3-21A pula, kereta ini bakal bersaing dalam segmen B/C yang telah di”benchmark” dari model yang terbaik dalam kelasnya. Kereta ini mempunyai kelebihan dari segi prestasi enjin, penjimatan minyak, keluasan kabin dalaman, ruangan barang yang lebih luas serta pemanduan & pengendalian(ride&handling) yang terbaik. Ia juga bakal dilengkapi dengan Traction Control yang dibangunkan oleh Bosch.

Mungkin kita akan mengatakan model P3-21A ini nampak seperti biasa dan tidak menarik, sebenarnya ia gambar yang saya perolehi sangat kabur dan sudut gambar diambil tidak tepat. Model ini masih kosong tanpa apa-apa kit dan aksesori berbanding model konsep Proton Tuah. Saya sendiri pernah lihat kedua-dua model ini di atas jalan raya sedang dipandu uji dan ia sebenarnya teguh dan sporty.

sumber : funtastickodesign / Malaysia Motoring News
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger