SPYSHOTS : P3-21A & Exora turbo di jalan raya!!!


Sungguh jelas dan sangat-sangat menakjubkan! Pihak Proton telah melakukan roadtest berskala besar untuk kali ini. Apabila kita melihat Exora FL ini, jelas pembaharuan luaran menampakkan ia lebih eksklusif berbanding model sedia ada. Lampu hadapan pula kelihatan seperti smoke lamp dan di bahagian belakang kita lihat Exora dengan smoke lamp LED.

Kita perhatikan pula Proton P3-21A, boleh saya katakan gambar 3 dan 4 merupakan model sebenar. Ia lebih kemas. Pihak proton juga telah memperbaiki kedudukan wiper, ia kemas dan tidak menonjol. Antena radio juga di hujung bumbung. Rekaan hadapan membuatkan saya sedikit berpuas hati kerana apabila final nanti pasti menarik.

Bahagian belakang P3-21A ini pula memperlihatkan lampu sebenar pada gambar 4. Pasti ini sebahagian gambaran new design language bagi model global ini. Ketiga-tiga model P3-21A ini berbeza kerana jika diperhatikan sistem ekzos yang berbeza dan prestasi dan spesifikasi juga mesti turut berbeza.

 
 
 
sumber gambar : Paultan.org
Share this article :

+ comments + 2 comments

Tanpa Nama
22 Ogos 2011 1:35 PTG

nampak kereta ni tinggi dan besar. tahniah proton. korang makin hari makin hebat. elok pun korang keluar dr pakatan ngan mitsu dulu..

Tanpa Nama
22 Ogos 2011 3:55 PTG

exora ni mungkin tidak lama lagi akan dilancarkan. persona baru mungkin menyusul kemudian.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger