Saga FLX Akan Memasuki Australia Pada November 2011Proton Saga FLX baru akan memasuki jualan di Australia menjelang akhir tahun ini. Proton yang merupakan salah satu daripada kereta baru termurah di Australia akan dilengkapi dengan teknologi kawalan kestabilan elektronik yang berpotensi menyelamatkan nyawa menjadi syarat untuk semua kereta penumpang baru dijual bermula dari satu November. 

Sebelum ini Saga dikenali sebagai S16 di Australia, Saga FLX adalah kereta baru yang paling popular di Malaysia, di mana ia kini dijual dengan rekaan depan yang baru dan penggayaan belakang dan dilengkapi transmisi automatik (CVT ). Proton berkata CVT baru enam kelajuan mengurangkan penggunaan bahan api Saga / S16 's 1.3-liter enjin petrol sehingga 10 peratus di lebuhraya dan sehingga empat peratus di bandar.

Ia akan tiba di Australia tepat pada masanya untuk memenuhi standard kawalan kestabilan elektronik Kerajaan Persekutuan (ESC). Teknologi yang berpotensi menyelamatkan nyawa menjadi syarat untuk semua kereta penumpang baru yang dijual bermula 1 November.

Proton S16 adalah salah satu kereta paling murah di Australia - bermula dari hanya $ 11.990 tetapi juga salah satu yang paling tidak dilengkapi ciri-ciri keselamatan. S16 tidak datang dengan ABS atau ESC. Semua model yang datang dengan beg udara pemandu, tetapi untuk model berharga $ 15.990-spec GXR mendapat beg udara penumpang depan kedua .

Pengurus Jualan Proton Australia, Billy falconer, mengesahkan model terkini untuk Australia akan datang standard dengan ABS, ESC dan beg udara dua depan. Falconer berkata ciri-ciri keselamatan tambahan mungkin akan menaikkan harga S16.

"Kami cuba untuk mengekalkan di sana ($ 11,990), atau dengan kenaikan harga yang sangat minimum," katanya.

"Secara realistiknya, kami mungkin mencari pada peningkatan sedikit, sekitar $ 12.990, kerana ciri-ciri keselamatan tambahan."

Keupayaan enjin Proton menghasilkan kedua-dua 70kW/120Nm 1.3-liter enjin petrol dan 82kW/148Nm 1.6 liter enjin petrol untuk kenderaan tersebut, walaupun Proton Cars Australia sedang menimbang untuk menggugurkan model 1.3 dari barisan sedia ada.

Falconer berkata rundingan sedang dijalankan di Malaysia, dengan pengumuman akan dibuat minggu depan.

"Pada peringkat ini, ia mungkin hanya 1.6," Falconer mengakui.

Perubahan terbesar mekanikal untuk model yang baru akan dilengkapi gear CVT, menggantikan gear automatik empat kelajuan. Ciri-ciri baru dijangka termasuk AUX dan audio sambungan USB, kawalan audio roda stereng, Signal LED di cermin sisi dan pelarasan ketinggian tempat duduk pemandu.

Proton Cars Australia telah menjual 332 unit S16 di Australia setakat tahun ini, yang merupakan 43.4 peratus di bawah keputusan dalam tempoh yang sama pada tahun 2010. Ia mengikuti jejak Hyundai Getz (11151 unit), Nissan MICRA (5142 unit), Suzuki Alto (2968 unit), Holden Barina Spark (2656 unit) setakat tahun ini, J1 Chery (251 unit).
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger