Perodua Myvi 2011 dilancarkan!!


Perodua Myvi pertama kali dilancarkan adalah pada Mei 2005. Dengan 487 400 unit berjaya dijual sejak itu, hatchback lima pintu sememangnya popular di kalangan orang ramai menjadikan model paling laris di negara ini selama lima tahun, 2006~2010.

Cara untuk memastikan kejayaan berterusan, tiba masanya untuk perubahan, atau sekurang-kurangnya membuat perubahan yang lengkap untuk kereta. Facelift Myvi generasi pertama adalah pada bulan Ogos 2008, tetapi kini muncul lagi dengan Myvi 2011.

Dari sudut konsep pandangan, di mana Myvi lama adalah ditakrifkan sebagai padat pelbagai guna (MPC) oleh syarikat itu, generasi kedua kini mensasarkan sebagai padat mendahulukan pelbagai guna, atau A MPC meneruskan tradisi sebelum ini iaitu kebolehpercayaan, tetapi dengan menaik taraf ciri-ciri dan prestasi kenderaan lebih baik. Masih mengekalkan enjin 1.3-liter dan varian 1.5 liter (hujung tahun 2011) dan mengekalkan penggunaan platform yang sama dengan sebelum ini.

Pendek kata Myvi baru ini adalah  lebih daripada semata-mata perubahan estetik, dan merupakan satu evolusi, yang mempunyai bahagian luar sleeker, sebuah ruang dalaman yang lebih luas, keselamatan ciri-ciri yang dipertingkatkan serta NVH lebih baik dan fungsi yang lebih baik dan tahap peralatan aksesori.

Mari kita melihat perubahan di dalam kereta baru, yang boleh didapati dalam tiga bentuk varian - Standard, Premium dan top-of-the-line Elegance. Sedikit Hasil pemerhatian saya malam tadi, demi keselamatan lubang kunci hanya terdapat pada pintu pemandu sahaja, tidak terdapat pada pintu penumpang hadapan dan pintu bonet belakang. Terdapat tali pinggang ketiga (ditengah) tergantung berhampiran bumbung tepi. Keadaan dashboard sedikit tinggi kerana untuk memberi ruang melihat GPS, aliran aircond agak mengganggu pemandangan saya.

Ruang kaki boleh kata luas juga namun saiz lebar lebih kurang sama seperti dahulu. Pemancut air wiper diletakkan pada aliran air dan angin di bawah cermin, tidak lagi pada bonet hadapan. Bahagian bonet belakang diletakkan pelapik plastik (contoh : untuk keperluan pergi pasar). Terdapat sesuatu yang menarik perhatian saya adalah kadar baki minyak dapat mengukur baki jarak kilometer. Pada saya, Myvi baru ini lebih memuaskan berbanding versi terdahulu.

untuk melihat brochure klik sini


sumber :Paultan / Perodua
Share this article :

+ comments + 4 comments

Tanpa Nama
17 Jun 2011 4:58 PTG

lawa perodua lg dari passo..

18 Jun 2011 7:31 PTG

lawa siot... mmg dia btol2 upgrade passo.. hguhuhu

Tanpa Nama
20 Jun 2011 2:07 PTG

Boleh tahan juga model elegance......

Tanpa Nama
8 Julai 2011 6:09 PTG

siapa beli myyvi ni ada maksudnya
LAGI BEST=LAGI BANYAK AWEK....

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger