Lotus-Youngman SUV, pendedahan untuk prototaip Lotus APX


Nampaknya Proton akan mempunyai SUV sendiri tidak lama lagi, beberapa spyshot terkini yang diperolehi di China menampakkan rakan kongsi Proton di sana sedang membangunkan SUV berteraskan Lotus APX. Jika dulu kita ada melihat spyshot SUV yang diuji oleh mereka tetapi masih kurang jelas tetapi kali ini kita semua dapat melihat lebih jelas. Pembangunan SUV ini sebenarnya dibangunkan oleh Proton untuk Youngman dan akan diambil untuk Proton sendiri. 

Menurut  petikan daripada Syed Zainal Abidin "Tidak ada gunanya untuk kita membelanjakan wang kepada pembangunan yang menjadikan pasaran tidak akan terlalu besar untuk SUV. Mujurlah, Youngman China telah melantik kami untuk membangunkan SUV kecil untuk mereka berdasarkan platform kami sekarang dan enjin, " katanya. 


"Ia amat mustahil bahawa kita akan membeli reka bentuk dari Youngman dan menggunakannya untuk SUV kita sendiri. Lagipun, ia adalah platform kami dan enjin sementara Youngman telah dibayar untuk pembangunan. " Syed Zainal berkata SUV akan menjadi saiz Qashqai Nissan / Dualis atau Peugeot 3008," "Kami telah mengenal pasti bahawa terdapat pasaran bagi SUV ini di Timur Tengah," katanya.
untuk artikel spyshot sebelum ini KLIK DI SINI
Share this article :

+ comments + 1 comments

21 Mei 2013 10:18 PG

Ini rupanya Proton Preve Hatchback..

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger