Daihatsu buka pusat R & D di IndonesiaDaihatsu bercadang membuka pusat penyelidikan dan pembangunan (R&D) di lokasi kilang baru yang dibina di negara itu. Nikkei melaporkan bahawa kemudahan R & D akan dibina selepas kilang siap untuk operasi pada akhir tahun depan. Daihatsu mengatakan secara berperingkat akan memindahkan alih fungsi rekabentuk Jepun tertentu untuk kenderaan baru sebagai model juga direka semula yang dihasilkan secara tempatan. Beberapa dari 70 anak syarikat pemaju telah mula berlatih di Jepun sebelum ini.

Anak tempatan tersebut dari syarikat PT Astra Daihatsu Motor baru saja bekerja di kilang, yang terletak di pinggiran Jakarta pada keluasan 800.000 m persegi. Kilang tersebut mempunyai kapasiti pengeluaran sebanyak 100,000 unit setiap tahun, dan dijadualkan untuk membuat kereta kecil untuk pasaran tempatan mahupun untuk eksport.

Tidak menghairankan bahawa Daihatsu memberi tumpuan di Indonesia kerana negara itu sekarang merupakan pangkalan perkilangan terbesar pembuat kereta luar negeri, dan kapasiti pengeluaran tahunan telah mencapai 330000 unit bulan ini, naik dari 280.000.
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger