Youngman ARTIGA... Satria Neo R3?



Inilah kereta konsep yang dibawakan melalui paultan.org kepada anda dari Shanghai Autoshow 2011. Kereta ini merupakan model konsep dari Youngman yang dinamakan ARTIGA. Model asas daripada Satria Neo ini telah diberi sentuhan baru terutama bahagian muka depan. Muka depan menunjukkan rekaan Proton masa depan seperti model Saga FL dan Exora. Mungkinkah ia sebagai petunjuk pengganti Satria Neo masa kini? ARTIGA kemungkinan besar merujuk kepada R3 dalam sebutan bahasa Melayu R = Ar dan 3 = tiga atau mungkin ia sekadar kebetulan.























Share this article :

+ comments + 10 comments

Tanpa Nama
21 April 2011 4:03 PTG

buruklah, mcm kete tangkap muat je trutamanya yg kat sisi tayar dpn n blakang, come on

26 April 2011 10:52 PTG

lampu depan sgt menarik tertarik.. pergh..

Tanpa Nama
27 April 2011 1:23 PG

nampak keta n. . tambah2 kt fender mcm x kene. .

Tanpa Nama
30 Mei 2011 12:23 PTG

depan dah smart.!!!...ni europestar eh?..neo ubah camni gempak gak.!

Tanpa Nama
7 Jun 2011 8:31 PTG

dgr cite keta ni ada turbocharger..ok la, at least ada kemajuan..produk negara beb..

9 Jun 2011 10:54 PTG

nice>>>

Tanpa Nama
4 Julai 2011 10:16 PTG

SIOT KETE NI LAIN MCM JE..ENGINE GANAS NI KE APA?TGK KAT SEAT BELT...LAIN MCM JE...NGEEEEEE....

Tanpa Nama
18 Julai 2011 1:43 PTG

kereta ni kalau buat sedan mesti laku sial .. cantum dgn badan saga fl perhh.

Tanpa Nama
17 Ogos 2011 10:30 PTG

kitar semula??

Tanpa Nama
24 Mac 2012 11:22 PTG

ni baru betul nk copy kete... bkn buat design sama atau kurgkn design tp tmbh mantapkan lg... baru gembak.. cukup design mcm neo asal tp lampu,hood n skirt design ni...

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger