Perodua Bezza concept



Perodua juga tidak ketinggalan untuk mempamerkan model konsepnya yang dinamakan Bezza. Apa yang saya lihat, saya berpendapat Bezza berasas dari model Toyota Prius. Apa pula kata anda?








Share this article :

+ comments + 105 comments

Tanpa Nama
4 Disember 2010 7:55 PTG

nmpak sngat model ni dri toyota prius...

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:12 PTG

ni sedan bkannya kompak...

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:14 PTG

agknya produa nak buat sekan ot

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:18 PTG

nak buat macam emas k produa

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:18 PTG

korang ni kalot ar...

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:19 PTG

verry beautiful sport rim.

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:21 PTG

kenapa tidak membuat modek konsep kompak.

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:21 PTG

ape 2 modek...syabas produa

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:22 PTG

ni model bru produa

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:23 PTG

aku tunggu myvi bru 2 cpat skit kluar produa

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:24 PTG

langgkah rangka proton emas dlu...

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:26 PTG

boleh x produa buat ala 2 van tpi lbih sporty mcm alphard

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:27 PTG

ye la ape macam produa

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:28 PTG

very teknologi ni produa...

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:29 PTG

pnjam dri toyoto k...mcam toyota prius

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:30 PTG

yela..kte rekaan spenuhnya daripada kakitangan produa. nmpak macam prius

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:32 PTG

relax ar biar kan produa yang penting kereta no1 malaysia

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:33 PTG

ape yg no1...kreta pling laku ke...myvi ,viva dan alza...nautica x lku k

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:36 PTG

bezza mmang tip top but,like prius

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:37 PTG

wow...

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:37 PTG

we want produa...

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:38 PTG

don,t give me sad produa...

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:40 PTG

bkanke slame ni smua model brasal dripade daihatsu,x pe ar bezza ni macam prius...

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:44 PTG

adekah produa ingin bergabung dengan proton...aku suke

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:45 PTG

korang mnnyukai emas atau prius...

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:46 PTG

secara kbetulan proton mngeluarkan model konsep kompakdan produa mengeluarkan model konsep sedan...

Tanpa Nama
4 Disember 2010 8:48 PTG

eden x ksoh smua 2 tpi ni mdel sodan

Tanpa Nama
5 Disember 2010 9:42 PG

model yang pnuh dgn teknology...standing agn jenama jepun.

Tanpa Nama
5 Disember 2010 9:43 PG

why prius its sedan.

Tanpa Nama
5 Disember 2010 9:45 PG

mengapa toyata prius sedangkan toyata dan daihatsu mempunyai pelbagai model kompak yang bkeh djadikan kreta konsep

Tanpa Nama
5 Disember 2010 9:47 PG

sebab produa ingin mempamerkan model sedan pertamanya...

Tanpa Nama
5 Disember 2010 1:22 PTG

untuk plan jangka pjg, perodua akan keluarkan model sedan. aku harap perodua buat sendiri. dgn adanya Bezza ni aku rasa sukar perodua nk gabung ngan Proton sbb pegangan daihatsu-toyota dlm perodua.

Tanpa Nama
5 Disember 2010 10:36 PTG

tpi bkankah produa pembuat kenderaan kompak...mengape sedan

Tanpa Nama
5 Disember 2010 10:39 PTG

btul ke kakitanganp rodua produa yg buat tpi, bezza nmpak lain sangat

Tanpa Nama
5 Disember 2010 10:39 PTG

nmpak frant dia macam honda civic

Tanpa Nama
5 Disember 2010 10:41 PTG

adekah myvi bru ni brasal dripade model toyota dan daihatsu

Tanpa Nama
5 Disember 2010 10:42 PTG

rasenya ye...tpi bentok nye mmang tgap

Tanpa Nama
5 Disember 2010 10:44 PTG

sedan pntu glongsor...

Tanpa Nama
5 Disember 2010 10:44 PTG

idea daripada kakitangan produa tpi mmang cantik

Tanpa Nama
5 Disember 2010 10:46 PTG

adekah produa akan mngkomesialkn model ni...

Tanpa Nama
5 Disember 2010 10:47 PTG

produa mmang berbeza...

Tanpa Nama
5 Disember 2010 10:51 PTG

aku bandingkn pg motor show tdi shape prius dgn bezza hmpir sme.

Tanpa Nama
5 Disember 2010 10:52 PTG

tpi proton lbih nyerlah

Tanpa Nama
5 Disember 2010 10:54 PTG

btul 2...

Tanpa Nama
5 Disember 2010 11:00 PTG

alah emas 2...

Tanpa Nama
5 Disember 2010 11:01 PTG

pe cte ni.....

Tanpa Nama
5 Disember 2010 11:02 PTG

lu nk cte pe ni page produa la.

Tanpa Nama
5 Disember 2010 11:03 PTG

sbab proton sdah mju...

Tanpa Nama
5 Disember 2010 11:03 PTG

ni psal bezza bkn proton

Tanpa Nama
5 Disember 2010 11:04 PTG

sbb proton da lain ar...

Tanpa Nama
5 Disember 2010 11:05 PTG

btul la tpi proton dgn produa lain...

Tanpa Nama
5 Disember 2010 11:05 PTG

sbb proton brusaha

Tanpa Nama
6 Disember 2010 12:28 PG

produa terlalu banga dengan ccvti dia.. harga yang di beri terlalu mahal.. dengan saiz..ye memang jimat tapi tidak jangka panjang.senbuah elite boleh beli sebuah saga... aku pilih proton kerana proton sudah nampak ada azam... ok. pikir la sendiri...

Tanpa Nama
6 Disember 2010 3:36 PTG

btul 2...sblum ni jga aku pun nk bli viva elite..tpi dpkirkn blik proton saga lbih brbaloi untuk dbli berbnding viva

Tanpa Nama
6 Disember 2010 3:43 PTG

x kira persona pula berbanding my vi cba kite lhat proton mmentingkn keselesaan justeru harga yg pling rndah untuk persona adalah 46 r sngat berbaloi berbanding myvi yg aku rasekan lbih menawan dgn susuk tbuhnye tetapi kselesaan msih kurang...kreta pertama aku adalah myvi thn 2oo7 dn aku tkar kpada persona thn 2010 mmang menajubkn.

Tanpa Nama
6 Disember 2010 3:45 PTG

gmbaran proton dgn produa smakin jauh wlaupun my adelah yg pertama d malysia namun proton makin agresif dgn teknologinye

Tanpa Nama
6 Disember 2010 3:46 PTG

sorry encik my ke atu myvi

Tanpa Nama
6 Disember 2010 3:49 PTG

inspira cma pnambahan model proton untuk rkyat malaysia serta pnjimatan untuk merasai model krang mmpu dmiliki iaitu lancer gt

Tanpa Nama
6 Disember 2010 3:55 PTG

ye tetapi mngape ispira hampir same dgn lancer gt...tapi aku dpt rasekan ispira mmang sme dgn lancer gt krane abg aku memiliki lancer gt

Tanpa Nama
6 Disember 2010 3:59 PTG

mmc dn proton mmbuat prjanjian agr wjh lancer dkkalkn...proton ingin mnukrkn imej lancer kpade imej proton yg lbih sgar mlngnye mmc x mmbnrkn...bgitu jga mmc yg mngambil exora sbagai model tambahanye...

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:03 PTG

exora lbih luas dan selesa untk fmily yg bsar,alza untk fmily kcil 5+2 ttapi msih selesa...pndapat anda yg mnekh lbih brbaloi

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:03 PTG

adekah exora krang power..

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:04 PTG

tdak,aku memilikinya ia mmang tgap dan slesa

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:11 PTG

thn lpas aku bru blik dri oversi slame 2thn...smase dlm pjalann plang aku nmpk sbuah mpv seakan wish,grand lvina ttapi berlogo proton lbih menyerlah mmng x percaye ia adelah kluarn proton yg ayah aku katekn

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:12 PTG

x krang alza yg menawan...

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:20 PTG

aku lihat alza seakan x thn krana aku bru mlihat kmalangn model alza dan waja...waja hanye trk dbhagian hood dan bumper d bhagian dpan shje nmun alza truk d bhagian blakang sperti bumper, lampu,bonet dn kmek sdkit d bhagian body...

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:21 PTG

aku pnah mlihat d imej google produa alza b warna ungu mmang truk...

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:25 PTG

knape komen produa mmang bnyak...

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:26 PTG

sbb bnyak yg x puas hati ot

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:27 PTG

bezza macm prius...kte rkaan dri kakitangan produa

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:27 PTG

ye la.

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:29 PTG

model my vi bru ni cntik la...

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:30 PTG

d motor show sye lhat persona r lbih mnawan dan esklusif.

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:31 PTG

itu blum suv dan saga facelift mmang smart ar...

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:32 PTG

bezza ni cantik

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:33 PTG

tpi emas bleh tahan teknologinye kgum aku dgn proton

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:34 PTG

depan seakan honda civic

Tanpa Nama
6 Disember 2010 4:36 PTG

page bezza mmang bnyk komen.

Tanpa Nama
7 Disember 2010 12:06 PG

yela agaknye rmai org x stuju kot dgn kreta konsep sedan ni.

Tanpa Nama
7 Disember 2010 12:08 PG

aku kecewa sbab aku tunggu 2 model dripade produa untuk kreta konsep kompak d motor show.macam proton

Tanpa Nama
8 Disember 2010 11:55 PTG

sye rse pncabar utama produa skarang adelah proton

Tanpa Nama
10 Disember 2010 12:44 PTG

suatu hr sy pinjam keta myvi kakak sy gi Rawang ikut hiway plus.sy isi minyak separuh tangki.sy try bwk keta tu 120/jam...masya Allah minyak cpt betul turun.sy tanya kwn2 yg kt service centre produa kenapa myvi mkn minyak.?dorng ckp klu nk jimat jgn smpi DVVT dia buka.klu cmtu bila lak nk smpinya klu balik kampung?brjanggut lh nmpknya nk sampai...

Tanpa Nama
10 Disember 2010 8:38 PTG

bias...ela

Tanpa Nama
10 Disember 2010 8:42 PTG

dhulu aq tmpu kpade produa skarang ni aq trtumpu kpade proton....proton da brubah...ispira mlik aq bgaikan lancer gt milik spupu aq

Tanpa Nama
10 Disember 2010 8:43 PTG

ye la...btul to...

Tanpa Nama
11 Disember 2010 12:22 PG

bezza ni mmang berbeza tetapi,beza dri luaran prius.

Tanpa Nama
11 Disember 2010 12:25 PG

viva executive ni krang brbaloi brbanding dtwrkan oleh proton iaitu sga se.

Tanpa Nama
11 Disember 2010 12:28 PG

persona elegance pula sye rsekn lbih brbaloi brbnding my vi se dan ape yg d twarkan oleh produa dan persona...

Tanpa Nama
11 Disember 2010 12:34 PG

sjak d lncarkn...nautica x pnah sye lhat d atas jln rye slain d blik pameran produa.mengapa?adekah hargenye brbanding toyota rush yg lbih brbaloi...

Tanpa Nama
13 Disember 2010 10:21 PTG

memang dah bisa, Proton tak kan lari dari design Mitsubishi dan perodua tak kan lari dari konsep toyota. cuma yang dinantikan adalah keluaran asli dari perodua dan proton

Tanpa Nama
14 Disember 2010 12:12 PG

bkn ke saga blm,exora dri rkaan sndiri...

Tanpa Nama
14 Disember 2010 12:13 PG

btul la...

Tanpa Nama
14 Disember 2010 12:14 PG

ispira 2 sbbgai collection atau pnambahan model proton je...

Tanpa Nama
16 Disember 2010 8:37 PTG

suke ar ngan model niey..........niey bru kate malaysia maju ngan teknology.....kalu peradua ngan proton bgabung msti lbeh hbat idea nye..........

Tanpa Nama
20 Disember 2010 2:39 PTG

hidop PROTON!!!

Tanpa Nama
23 Disember 2010 4:40 PTG

yeah proton boleh!!!

Tanpa Nama
8 Januari 2011 9:30 PTG

PROTON+PERODUA=PRODUON

Tanpa Nama
16 Mac 2011 1:33 PTG

guna nama asal.. PROTON

Tanpa Nama
4 April 2011 7:11 PG

minat sangat model bezza nehh..jangi ko bagi harga n kereta cantik lagi satu relaibility bagus aku beli..

proton ke produa ke..kalau bagus semua org suka..so pandai2 lah buat kereta yg berkualiti..

Tanpa Nama
7 Jun 2011 6:14 PTG

bentuk cam sama je dgn toyota prius... cuma pintu konon canggih la nk wat cam 2... apar la
piter-trolak

Tanpa Nama
7 Jun 2011 10:15 PTG

P R I U S.. 100% toyota PRIUS..

Tanpa Nama
7 Jun 2011 10:20 PTG

sebenarnya Perodua dah lari tajuk komersial brand laa..
dlu2 mula2 kancil.. kelisa, rusa, kenari.. kembara.. pastu kuar nama bodoh lain.. myvi laa. viva laa.. alza laa... lg satu model yg x laku tu.. ape ntah.. hahaha.. kenapa bodoh sgt management tak cotrol nama komersial tu sentiasa kekal sampai laa perodua tu bangkrap..

Tanpa Nama
8 Jun 2011 9:41 PG

lagi satu nama bodoh iaitu nautica. x patriotik langsung..

Tanpa Nama
20 Disember 2011 3:17 PTG

aku dh tgk bezza ni.. x besar mana pun.. lebeh kurang alza jugak.. cuma canggih la..

Tanpa Nama
31 Mac 2013 9:33 PTG

Perodua cool sial

Catat Ulasan

 
www.azelery.com dahulu dikenali saluran07.blogspot.com
Copyright © 2007-2014 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Azelery Published by Shin Chan
Proudly powered by Blogger