Sebenar Proton Saga Facelift 2010!

Sehari dua ni saya sedikit sibuk, namun selepas saya melawat blog funtasticko, ternyata beberapa berita terkini yang ingin saya kongsikan dengan anda semua iaitu wajah sebenar Proton Saga 2010.


Lampu depan timbul seperti model camry atau Honda pun ada. cukup memenuhi citarasa! ditambah dengan bumper depan berwajah baru yang mana gambaran identiti Proton seperti model Exora dan Inspira. Bahagian belakang kita nampak lampu sedikit pendek dimana tiada lagi lampu tiga tingkat sebelum ini dan ia adalah lampu LED. Bonet depan tidak lagi tinggi tapi telah rendah ditengah.











Share this article :

+ comments + 27 comments

Tanpa Nama
28 Oktober 2010 4:05 PTG

FUHH....MESTI MENANG AUTOCAR AWARDS 2010 NIH!!!SEKALI TENGOK MACAM PERSONA TERUS....MACAM NAK TEMPAH SAHAJA.....POWER HABIS MACAM SPORTY OWH KALAH MODEL LAMA.....MACAM MENGGANTI ISWARA OWH.SEMUA BARU!!!!!

Tanpa Nama
28 Oktober 2010 6:13 PTG

lawa..letak nama lain le..ksian owner saga yg br beli..nie total new facelift dh..bkn takat tkr rim je..huhuhu..

Tanpa Nama
28 Oktober 2010 9:00 PTG

GALERI "LAKARAN PERCUMA SAYA UNTUK PROTON"
"My free sketches for PROTON"gallery
http://www.facebook.com/album.php?aid=28801&id=100000927412623%E2%80%8C

Tanpa Nama
29 Oktober 2010 9:28 PG

ape nama facebook kau, x leh bukak pun galery tu.

29 Oktober 2010 9:49 PG

ada sesuatu yang x kena lah dengan cara proton nih. asyik nk buat facelift je.

Tanpa Nama berkata...
lawa..letak nama lain le..ksian owner saga yg br beli..nie total new facelift dh..bkn takat tkr rim je..huhuhu..

2010 OKTOBER 28 18:13


Saya setuju dengan komen di atas.

Tanpa Nama
29 Oktober 2010 11:35 PG

betul2 dah lain. aku rasa elok letak nama New Iswara. kecewa la pengguna Saga sedia ada.

Tanpa Nama
29 Oktober 2010 12:15 PTG

aku pengguna saga.... jeles le pulak..

Tanpa Nama
29 Oktober 2010 4:41 PTG

model se ada tak?

29 Oktober 2010 6:43 PTG

proton iswara sesuai.. mcm saga lame dulu, tukar lampu sikit, make up skit, jd iswara.. btol x?..

Tanpa Nama
30 Oktober 2010 1:22 PG

wah ...menarik yang amat....syabas proton!!!

Tanpa Nama
30 Oktober 2010 6:35 PTG

tak payah lah guna lagi nama iswara..cam nama orang jer...

Tanpa Nama
1 November 2010 11:47 PG

nk tnye....gear auto untuk baseline mmg xde lmpu ke

Tanpa Nama
1 November 2010 3:26 PTG

ari tu aku terserempak dgn saga baru ni. aku ingat saga bumper hitam, rupa2 nya saga baru nih. memang cantik takde nampak lonjong mcm sekarang.

Tanpa Nama
4 November 2010 12:02 PG

mmg cntik tpi jka model persona depan elegance dbuat lain dri asl mmg sangat-2 cntik mcm saga bru ni...

Tanpa Nama
5 November 2010 2:10 PG

betul 2 tpi, persona elegance nmpk mcm sme dgn gen 2 d dpan tpi dri rear lamp mmang mantap [syabas proton]

Tanpa Nama
6 November 2010 1:25 PG

kalau ader srs airbag untuk penumpang lagi bagos..=)

Tanpa Nama
15 November 2010 12:56 PTG

xpayah tukar nama..

Tanpa Nama
26 November 2010 10:47 PTG

macam kereta orang kurang upaya jew..proton xdew idea laen kew nk buat design?buat malu rakyat malaysia jew..

29 November 2010 10:09 PTG

support la malaysia... sape lg nk support kate malaysia.. lain la korang anak dato2.. pakai kate import.. ape2 pon shabas proton.. berbeza proton yg dulu dan skarg...

Tanpa Nama
3 Disember 2010 2:52 PTG

harga mcm mana?

Tanpa Nama
3 Disember 2010 10:03 PTG

cantik la... berbaloi jgk aku tggu dulu.... dah blh tempah esk ni...syabas proton!

Tanpa Nama
3 Disember 2010 10:10 PTG

no komen.. tpi yg penting bagi aku safety tu biar hebat...

Tanpa Nama
3 Disember 2010 10:13 PTG

luaran dh mcm keta import...so dalamannya pon mesti sama mcm keta import jgk br gempak...biar tip top luaran dan dalaman.

Tanpa Nama
3 Disember 2010 10:26 PTG

syabas proton,model yg mantop!!!!!!

Tanpa Nama
3 Disember 2010 10:27 PTG

kekakn nama saga,baru legend skit......

Tanpa Nama
3 Disember 2010 10:28 PTG

kekalkn name saga,da ckup bagus..

Tanpa Nama
10 Disember 2010 2:03 PTG

perubahan saga bru:
lampu dpn blakang,bumper dpn blakang,power window cermin blakang,double airbags,new fabric seat,new meter cluster,side mirror with signal lamp(led),tail paipe,sport rim bru dn byk lg..berbaloi beli walaupun harga naik.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger