TD2000 ke ThailandKUALA LUMPUR, 15 September - TD kereta (Malaysia) Sdn Bhd telah memilih Thailand sebagai destinasi eksport terkini untuk kereta buatan Malaysia TD2000 klasiknya.

Syarikat ini baru-baru ini menandatangani perjanjian dengan kereta Tycoon Co Ltd, yang telah dilantik sebagai pengedar Thailand.

'Menguruskan pengarah TD kereta Edward Teo berkata Thailand adalah tujuan untuk eksport 15 TD2000, yang dirakit oleh Aktiva cukai tangguhan Nasional Otomobil Sdn Bhd (Proton).

"Malaysia-membuat kereta kami telah berjaya mencetuskan minat di antara orang-orang dari seluruh dunia dan kami sangat gembira pada kesempatan ini untuk berkongsi konsep kita tentang memandu terbuka-top klasik di Thailand," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mobil ketua Tycoon Nontapak Sucher berkata syarikat bertujuan untuk menjual 20 atau lebih unit TD2000 di dalam tahun pertama pengenalan yang dijadualkan pada bulan Disember 2010.

"Dengan kombinasi keanggunan abadi, teknologi moden, prestasi dan kehandalan, TD2000 adalah klasik yang mengembalikan romansa zaman dulu," katanya.

TD2000 dilengkapi dengan 1.988 cc,-cam kembar, 130 kuasa kuda brek (bhp), mesin injeksi bahan bakar dan lima kelajuan transmisi manual atau automatik ditambah rem cakera pada semua roda.

Roadster TD2000 dibangunkan oleh syarikat Australia, Westmex Ltd, dan memulakan debutnya di Melbourne Motor Show pada tahun 1989.

Pada tahun 1998, sebuah konsortium Malaysia yang dipimpin oleh Teo membeli perkilangan dan hak intelektual dan mula pengeluaran komersial dari TD2000 direkayasa semula pada bulan April 2000 di Malaysia. - Bernama
Share this article :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger