TERKINI : Waja Lancer ditemui lagi!!!



Ini merupakan spyshots yang terkini Waja Lancer yang telah diambil oleh Puan Rohana Hana berhampiran dengan Plaza Tol (tidak dinyatakan tempat tersebut). Gambar ni telah diemailkan kepada saya oleh bro Nazri sebentar tadi. Semakin banyak spyshots telah keluar sekarang & model ini bakal dilancarkan pada November nanti.




sumber : funtasticko
Share this article :

+ comments + 16 comments

Tanpa Nama
17 Ogos 2010 2:26 PTG

Saya dah tanya bilik pameran proton mereka kata pelancaran waja baru bulan oktober kenapa bulan november

Tanpa Nama
17 Ogos 2010 3:25 PTG

biasela tu...jus kaba angin je..klo bro dpt info bln 10 dr showroom myb betul jugak coz sblm ni pon byk kaba angin bln 10

Tanpa Nama
23 Ogos 2010 2:44 PTG

lepas raya keluarlah waja ni.

Tanpa Nama
5 September 2010 3:44 PG

guna injin campro cps ke injin lain ,kalau injin lain minat gok ,doh lah gie servise lambat tukar barang payah .nasib lah tak dok pilihan kena beli gok duit ada banyak tu.

Tanpa Nama
5 September 2010 2:51 PTG

YES...!!
It's CONFIRMED will launch in October..

Tanpa Nama
5 September 2010 11:01 PTG

asyik sme ngn orang jerrr.. cba la gna idea sendiri...

Tanpa Nama
8 September 2010 10:55 PG

Kira bagus laa kalau murah dari lancer.. bagus pe dapat rega murah tapi design lancer. mesti orang yang pakai lancer rasa tak best sebab lepas ni dah ramai orang pakai (waja replacement model). Dengar kata pakai enjin lain dari campro sebab kapasiti enjin 1.8 dan 2.0.

Tanpa Nama
9 September 2010 3:37 PTG

waja ni guna enjin asal lancer. proton cuma tukar bumper dan logo pada stereng sbb skala jualan waja tak besar. kalau ubah banyak perlu melibatkan crash test dan mcm2 lagi. design dah mcm bmw dan vw. nampak eksklusif jugak lah.

Tanpa Nama
9 September 2010 3:41 PTG

mesti ramai pakai waja ni. aku yakin sebab ramai org idamkan lancer. harga dah murah boleh sambar sebijik.

Aiman ciplak
14 September 2010 12:41 PTG

Ok la dari dari desgn etah hapa-hapa. Sangup ka kaorg pakai kereta pelik. Tp harga biar la murah. Desgn pun copy cut paste, biarla harga tu bawah 60k. Aku nak boleh beli, dah lama ngidam nak pakai lenser. Nak beli Lenser 110k mahal beb.Pas ni tukar rim. Rim kecik sgt, bumper + sporty.Audio bir gempak sikit.Logo aku nak kekal. harap org lain pun kekal la... biarla ada logo proton walaupun org kata ciplak. Aiman tak kesah...janji murah.

Tanpa Nama
15 September 2010 3:50 PTG

Setuju dengan Aiman..janji murah..kalo dikatakan 75k tu..fuh..45k lebih murah dari Lancer GT tau..
la..yang pakai wira tu pun Lancer I & II jugak..cume nie lancer 10 lah.Mitsu & Proton kan adik beradik,apa salahnya Aku pun jadikan wira aku ni Wiralancer....biar glamour sikit kat Malaysia ni..mana mana pun napak Lancer.
Tak sabar sabar aku nak order ni.

Tanpa Nama
16 September 2010 9:36 PTG

kalau betul waja baru macam lancer aku pun nak beli dan sanggup jual BMW aku sebab maintenance teruk sgt..

Tanpa Nama
17 September 2010 9:49 PG

Proton R&D tak cukup mahir, kebelakangan nie a sebuah Proton saga baru tu accident, bumbungnya tercabut. Sepatutnya bumbung tak bole tercabut, ianya sebahagian rangka utamanya. Nie mesti ada problem dengan welding pointnya yang tak betul. Sepatutnya dah kena saman dan semua Saga dari badge tersebut harus dihantar balik ke kilang untuk recheck demi keselamatan pemiliknya, tapi tak da pun, lagi accident 3hari lalu di highway, persona accident dan terbakar,masaalah yang dihadapi Gen2 dulu, inilah kelemahan engin campro nie,impak kuat sikit terbakar.
Jadi Waja to Lancerkan pun ok. Janji selamat.

Tanpa Nama
30 September 2010 8:55 PG

Tanpa Nama...
Bukan masalah enjin, itu masalah bateri, depa guna sel kering, bila impak depan, bateri turut pecah dan keluar 'spark' lalu terbakar bila bercampur petrol. Ada kes di sabah, saga (baru) terbakar dan jurutera proton sahkan ianya disebabkan bateri. Malangnya, tuan punya tak dapat ganti baru disebabkan waranti void (servis di luar). Jadi jika nak claim waranti sila2 baca manual proton.

Tanpa Nama
30 September 2010 9:19 PTG

so bahaya laa guna dry sel...? correct me if i am wrong...tq

Tanpa Nama
30 September 2010 10:29 PTG

saya tak nak guna dry cell la kawan..sdh susah nak jaga..bahaya pula tu..

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger