Proton Saga New Facelift?



Cerita menarik diteruskan lagi dengan kehadiran spyshot Saga New Facelift. Gambar-gambar misteri ini diambil oleh Victor berhampiran Bukit Jelutong. Reka bentuk baru ini, menggambarkan grill depan sama seperti Exora dan Persona. Dengan lampu depan dan belakang yang baru, spoiler macam Persona ditambah pula signal lamp di side mirror, Saga baru ini bersama rim sukan yang lebih menarik. Pengenalan rekabentuk baru ini lebih memenuhi kehendak semua golongan. Saya berpendapat, rekabentuk baru ini lebih memudahkan pengguna Saga membuat modifikasi berbanding Saga sedia ada. Kita memandang pada luaran sahaja, namun pasti terdapat perubahan pada prestasi enjin.





info : funtastickodesign
Share this article :

+ comments + 9 comments

Tanpa Nama
10 Ogos 2010 9:43 PG

mcm waja baru plak depan dia.

Tanpa Nama
10 Ogos 2010 9:44 PG

ditambah dengan skirting baru depan belakang dan fog lamp baru.

Tanpa Nama
10 Ogos 2010 12:11 PTG

-signal depan dah center kat lampu utama.
-lampu belakang dah dikemaskini. xde nampak mcm design lama.
-bumper mcm exora pun ada.
-absorber belakang x lembut lg.

Tanpa Nama
11 Ogos 2010 10:30 PG

proton semakin rancak keluarkan model2 baru. cayalah!

Tanpa Nama
11 Ogos 2010 11:00 PG

mcm design EMAS pun ade. headlamp panjang, fog lamp dan grill bawah pun maybe mcm emas.

Tanpa Nama
24 Ogos 2010 8:32 PTG

Tayar kcik gile...mcm kete kartoon jew..heeh

Tanpa Nama
25 Ogos 2010 5:57 PG

harap2 saga SE br nanti xde mcm saga la. Kaler silver pd door handle ngan cover tepi pintu cat jek ikut kaler body. Yg skang punya ni mcm x kena. Kalo keta warna putih punya x nampak sgt. Yg warna merah tu mcm x berapa ngam pulak. Kalau sama kaler nampak lbh smart. Keta2 import pun x buat cmtu. Yg lain sume ok,mantap. Harap saga baru ni harganye x jauh sgt dr saga lama. Aku pasti bli

Tanpa Nama
25 Ogos 2010 5:58 PG

harap2 saga SE br nanti xde mcm saga la. Kaler silver pd door handle ngan cover tepi pintu cat jek ikut kaler body. Yg skang punya ni mcm x kena. Kalo keta warna putih punya x nampak sgt. Yg warna merah tu mcm x berapa ngam pulak. Kalau sama kaler nampak lbh smart. Keta2 import pun x buat cmtu. Yg lain sume ok,mantap. Harap saga baru ni harganye x jauh sgt dr saga lama. Aku pasti bli

Tanpa Nama
25 Ogos 2010 6:02 PG

pembetulan msg diatas. Xde mcm saga lama.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger