PANAS : Spyshots Exora CFE CVT di Genting Highlands!!!



Gambar-gambar Exora ni diambil di blog funtasticko. menurut blog tersebut, Exora ini sedang diuji dari segi enjin dan sistem gear. Terdapat juga perubahan kosmetik pada luaran di bumper hadapan dan sedikit di lampu belakang. Sama-samalah kita nantikan spyshot akan datang.






Share this article :

+ comments + 9 comments

Tanpa Nama
30 Ogos 2010 12:27 PTG

wah. exora ni lagi menarik.

Tanpa Nama
31 Ogos 2010 8:59 PTG

alemak..tayar mcm kecik jek. Harap2 final produk nanti kasik sportrim baek punya. Peh..serba serbi nampak garang. Baru ganas...aummm...

Tanpa Nama
31 Ogos 2010 9:15 PTG

tang sportrim tu xyah risau la..klo proton wat cmne skalipon mesti org2 kat luar sana tuka yg lain..tol tak..so xjd masalah part sport rim tu..

Tanpa Nama
1 September 2010 12:13 PG

CFE tu gunanya utk ape? Pickup makin kuat ke atau penggunaan myk makin efisien,makin jimat. Brape la harge exora br ni...alang2 letak la skali lcd ke,gps ke, tray brg kat bwh seat ke, lg best. Jdk lbh eksklusif, praktikal dan menawan...aummm...

Tanpa Nama
1 September 2010 9:12 PG

CFE campro fuel economic tu adalah kesinambungan enjin campro IAFM. enjin IAFM yg diperbaharui dengan turbo x silap aku lah, dinamakan CFE. so lebih mantap lebih jimat berbanding CPS. dengar cerita exora gear auto pakai 5 gear berbanding sekarang. so x de masalah pickup lagi. sebenarnya sekarang pun pickup jugak. proton pertingkatkan lagi exora ni dengan enjin yg lebih garang dan mantap tp fuel economic. yang ni kalau org ramai komplen lagi x tau la. model exora sekarang pun mantap ni kan yg akan keluar mcm nih.

Tanpa Nama
1 September 2010 11:03 PG

hoho..aku dah baca dah smalam. CFE tu campro fuel efficient. Lg jimat n lg pickup. Cuma aku harap exora br ni guna bumper br,lampu dpn blakg yg lbh garang,spotrim bsr,grill dpn bsr,br bleh nampak intercooler(kalo ada). Ikut stail estima,stiap version enjin,ada kelainan kosmetik sket. Aku pasti bli,baru nampak garang...aummm...

Tanpa Nama
1 September 2010 11:58 PG

so aku harap kepada yg nk beli exora jgn tergesa2 sebab enjin cfe lg best dari cps. kalau x sabar beli je lah..

Tanpa Nama
9 September 2010 3:28 PTG

mantaplah exora nih.

Tanpa Nama
30 September 2010 8:58 PG

Harap sangat proton boleh keluarkan sekali kit upgrade CFE untuk penguna exora model lama. Rasanya CFE berkaitan dengan sistem injection, boleh 'bolt-in' macam turbo. Harganya biarlah berpatutan.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger