New Proton Waja replacement based on Lancer in Penang!



spyshot Waja Lancer lagi!!! gambar terbaru ini diambil oleh bro Fahmil kat Masjid Kapitan Keling ,Pulau Pinang Jumaat lepas. Kali ni Waja Lancer telah di”escort” oleh Exora MC1 yang juga memakai trade plate.

*Menurut info dari bro Azrai tadi, dia bagitau kat parking bawah COSE Kesas ada 2 buah kereta yang berbungkus, 1 Waja Lancer & lagi 1 Waja lama yang telah diubah suai exterior & interior.

sumber : paultan.org

NEW WAJA 2010






EXORA MC1




Share this article :

+ comments + 46 comments

Tanpa Nama
3 Ogos 2010 8:56 PG

kalau betul ni le waja baru. mmg cun!.

Tanpa Nama
3 Ogos 2010 10:47 PG

sy dapat rasaka perodua makin xsenang duduk skrg ni..ehehe..walopon diorg xwat kete yg sama segment dgn proton tp still akan jejas penjualan kete diorg..

aku anak malaysia
3 Ogos 2010 11:28 PG

tentu rasa x senang. maklum la perodua punye market byk dlm negara je. kalau proton terus menerus camni, konfom terjejas punya perodua.

Tanpa Nama
3 Ogos 2010 2:47 PTG

model proton ni mmg gagah abis, tp hrp model ni problem sifar, x mcm waja dulu...barula leh tewaskn perodua

Tanpa Nama
3 Ogos 2010 3:19 PTG

proton dh semakin maju.

Tanpa Nama
3 Ogos 2010 5:26 PTG

yup..go go proton..thn dpn myb thn yg agak sbuk jugak utk proton siapkan emas n persona r, n perdana

Tanpa Nama
4 Ogos 2010 9:16 PG

selepas 25 tahun, kita nampak perubahan pada proton. proton sendiri pernah kata mereka tidak mahu ulangi kesilapan seperti model2 terdahulu mcm waja n savvy.

Tanpa Nama
5 Ogos 2010 10:11 PG

Klu ni la rupa proton yg baru..... aku x respect langsung...Kedai Fiber dah lama buat design mcm ni kat Wira & Waja... Nape perlu amek design orang sedangkan katanya "kereta keluaran negara"... Pe guna bayar gaji Designer & researcher mahal... Beli share lotus mahal2 tapi still ciplak Mitsu....

kedai kereta
5 Ogos 2010 1:43 PTG

model lancer adalah kehendak pengguna. bila proton dah keluar, korang komplen. dulu korang jugak suruh amik model lancer sebab boleh beli dgn harga lebih murah. almaklum lah kat malaysia ni ramai yg tergila2 lancer. bila ada peluang cam ni dh cakap itu ini.

Tanpa Nama
5 Ogos 2010 4:57 PTG

aku paling bengang dan geram sesapa yg pakai keta proton, tapi tampal stiker mitsubishi...
kalu dah gila sgt nak pakai mitsubishi beli jer lah keta mitsubishi... memalukan malaysia jer korang nih...
skang proton dah tiru sbijik mcm mitsubishi, korang pulak kecoh2...

epull
5 Ogos 2010 8:53 PTG

dh proton buat design cmni dh kire ok ar..
ingt snang ke na buat dsign cmni..
naza forte tiru dsign lancer korg x kecoh plak..
x suport product mlaysia lngsung ar..
idup proton n produa

Tanpa Nama
6 Ogos 2010 5:31 PTG

cantik memang cantik, kualiti macam mana? bila keluar ja kereta ini tentu ramai orang beli..design memang cantik, tp enginnya pun kena besar juga...

Tanpa Nama
7 Ogos 2010 4:16 PTG

l0r ni just b0dy jer mner t0w ag???doiwang pkai b0dy ni t0k cber injen di0wn lar.....nti pr0tn akn wat b0dy cndri....tg0k mcm ex0ra dlu...dier pkai b0dy t0y0ta wish....ni msti c0mperm malat0p pyer....cyiy0k la pr0t0n....

Tanpa Nama
8 Ogos 2010 5:38 PTG

ni body yg akn proton pakai sbb dh nk lunch 2-3 bulan lg. mmg lancer diorg pakai.

Tanpa Nama
16 Ogos 2010 5:24 PTG

bole ah cite waja tu lawa, amik body lancer
bpk ak pki lancer GT, tk puas hati ah, proton design la sendiri *no offence okay ? however, my lancer enjin MIVEC, lancer yg ni CAMPRO :@ i bet PROTON WAJA LANCER ni tk dpt follow punye *cm boyan -.-

WAIT! Forte tiru ? watafak ! forte tk tiru lancer pun, lancer is way better than forte
and tk lupa, ak pki myvi jgk, sokong la jgk.
mrh psl diorg amik body lancer

enjin kene besar ? stop dreaming freak ! *sumpah tk menghina proton duh

YES! dh ad skirting mcm lancer, nk amik lancer lg pahal ?

im on your side 'aku anak malaysia' perodua ; mostly kereta diorg design mcm cartoon *ak beli jgk myvi tu :)

conclusion : proton suka tiru, perodua mcm cartoon *gilaa jahat -.-'

Tanpa Nama
16 Ogos 2010 9:48 PTG

bro..sorry to say but your opinion sound like a sh*t...
Kalau lu x suka jgn pakai keta malaysia. Ingat murah ke nak design sbijik keta. Beratus juta. Even nak design body sahaja pun mahal. Nak kena test langgar,aerodinamik. Sume cost. Bkn mcm buat kopok lekor je. Keta range harga 80k sudah tentu xramai akan mampu beli mcm bli saga. Takut x pulang modal. So bg aku no point la kalau proton nak spend duit x sepatutnya. Rebadge keta pun ok,sbb itu yg rata2 pemakai wira lancer ngan waja'lution' mahukan

Tanpa Nama
18 Ogos 2010 3:01 PTG

aku setuju pendapat anda pada 2010 ogos 16 21:48

Tanpa Nama
18 Ogos 2010 8:00 PTG

ape la sengal nak mampos.. klau x suka kreta malaysia p dudok kat thai ke bangla ke jgn dok malaysia.. brang tempatan pon nk mngutok.. bla lah.. i like proton!!

Tanpa Nama
19 Ogos 2010 11:07 PG

pegi duduk indon la!

Tanpa Nama
20 Ogos 2010 12:09 PTG

KESIAN...KETUK PROTON TP SBENANYA SBB XPUAS ATI PROTON KUARKAN VERSI LG MURAH..KESIAN JUGAK KT BRO TU SBB XUPDATE ILMU PENGETAHUAN DIA PSL WAJA NI..KETE WAJA NI PART BYK IMPORT TP DPASANG DI SINI..ENJIN MITSU 1.8 N 2.0 LA BRO....XYAH BANGGA LA NGAN ENJIN LANCER GT...SAMA JE

Tanpa Nama
23 Ogos 2010 8:20 PG

pikiran dia masih kotor!

Tanpa Nama
24 Ogos 2010 3:49 PTG

same jer...
hang bawak laju2 pon nanti kene saman jugak...hhahaa

Tanpa Nama
25 Ogos 2010 10:32 PG

hahaha! kene saman.

Tanpa Nama
31 Ogos 2010 8:10 PTG

sungguh kurang ajar. Ayat2 anda menunjukkan yg anda seorg yg kurang cerdik,bhs kasarnya bodoh gile nak mamposs...shit. Lu blajar prinsip ekonomi,asas bisnes dulu baru bercakap yg mengarut. Kalau lu pandai,lu bukak buku,stadi pastu present kat syarikat proton,produa,naza, future plan utk 5 tahun utk kampeni diorang yg sesuai dgn ciri2 rakyat msia. Buat keta sndiri n blh dpt utg byk. Kalau lu bjaya,lu mmg terer. Damn..u'r looking so stupid!!

Tanpa Nama
31 Ogos 2010 8:11 PTG

sungguh kurang ajar. Ayat2 anda menunjukkan yg anda seorg yg kurang cerdik,bhs kasarnya bodoh gile nak mamposs...shit. Lu blajar prinsip ekonomi,asas bisnes dulu baru bercakap yg mengarut. Kalau lu pandai,lu bukak buku,stadi pastu present kat syarikat proton,produa,naza, future plan utk 5 tahun utk kampeni diorang yg sesuai dgn ciri2 rakyat msia. Buat keta sndiri n blh dpt utg byk. Kalau lu bjaya,lu mmg terer. Damn..u'r looking so stupid!!

Tanpa Nama
1 September 2010 1:22 PG

aku sokong pndapat anda diatas. Sng faham cmni je,antara exora ngan saga,myvi ngan alza. Mane lbh laris? Dah tentu saga ngan myvi. Sbb keta tu x brape mhl. Tu range yg ramai org mampu bli sbb taraf hidup rakyat msia ditahap sdrhana. Kalau proton invest beratus juta, cipta keta mantap mcm honda civic,agak2 ramai ke org mampu bli dgn tag hrg lbh 100k. Bln mei sale saga lbh 6000buah,civic 6ratus lbh je kat msia. Agak2 berbaloi ke? Blh blik byk profit ke? Proton ada pakar ekonomi dia sndiri. Hanya org bodoh x bfikir je yg hanya tau mngutuk

Tanpa Nama
1 September 2010 9:05 PG

ala.. diorg tau komplen je. cakap pandai. caci maki pandai tp lemah otak. dia x tau hakikat apa proton tanggung selama ni.

1 September 2010 9:31 PG

beberapa komen terpaksa saya padam kerana keterlaluan dan tidak membina. harap maklum

amir
3 September 2010 5:37 PTG

aku xrasa nih final product for new waja... coz proton skrg bleh dikatakan ske pakai mole lain utk new product... senang cite, jimat cost n masa utk test engine ect... waja baru mungkin berkongsi platform ngan lancer... tp bkn design... coz collaboration doesnt mean rebadging a car....

kerol
5 September 2010 12:45 PG

btol tu amir... u r rite... proton just use lancer as mule.... design lain... pakai platform jer.... jimat dwet... xyah spend beratus juta utk platform....

Tanpa Nama
8 September 2010 10:36 PTG

im back asshole, im still here. looks like kau dh deleted ulasan ak yg sebelum ni, terasa sgt ke ? aww :'( and and kau block ak utk mengomen kau punye trash ni ? pfft. is tht the best you got ? huh son of a bitch.

FYI, gmbr yg waja lancer yg kau agong2 kan ni dh pun kluar, obviously tk cntik. THE ORIGINALS ARE JUST SO MUCH BETTER.

Tanpa Nama
9 September 2010 12:30 PTG

abis dah kau cakap carut sapa suka. bersopan lah sikit. kalau nak kutuk2 pun biarlah berpada2.

pegawai bank
9 September 2010 3:32 PTG

bro kalau kau cakap elok2. xde la kena delete. kalau kau x suka kereta proton, cakap je secara elok dan sopan. x salah kita semua komen kalau produk proton ada kelemahan. cuma kita komen secara berhemah.

Tanpa Nama
10 September 2010 8:52 PG

beli keta msia sebab nk pastikan anak bangsa dpt kerja..tapi yg sedihnya pekerja syarikat keta nasional pakai keta luar.. apa komen korang..aku keja o.sea tapi pakai product tempatan, sebab bangga bila ada keta msia di jln2 raya negara luar.

Tanpa Nama
12 September 2010 12:36 PTG

FREAK.

Tanpa Nama
14 September 2010 11:58 PG

Proton dah hilang personaliti. Semua nak copy design orang.Ingat Malaysia ni jenis copy cut paste aje ke barang orang. Pikirla sikit sampai bila kita copy org punya. Gaji bayar mahal-mahal,mudah aje meke copy. Sampai bila kita harus bergini.... cuba tiru Negara Jepun.Buat enjin sendiri,model sendiri. sejak dulu hingga sekerang. Negara kecil pun boleh maju. Malu la cam ni. Jangan pekecilkan kebolehan dan bakat org malaysia. Malaysia Boleh. Buat lah model sediri.....

amir
14 September 2010 10:09 PTG

As aku ckp, proton waja baru xde design lancer...
so xyah banding ngan design lancer... yg xsuka kete proton, leh gi mampos... xyah dok bodohkan diri kat sini la weh.... kalo ko mampu pakai honda or toyota, org yg mampu pakai meserati pun akn kutuk honda n toyota mcm ko buat kat proton... bodoh tol la ko nih...

Tanpa Nama
16 September 2010 9:19 PTG

proton sebenarnye mahal, honda dari jepun tak mahal pun harganya, yang jadi mahal sebab cukainya saja, sedangkan harga proton tanpa cukai..

Tanpa Nama
16 September 2010 9:25 PTG

kiranya proton ciplak lancer takpa sbb nampak cun, lagi pun proton belum berdikari 100 peratus, ambik masa la untuk semua tu.. dari merangkak belajar berdiri, belum berlari...

Tanpa Nama
16 September 2010 9:29 PTG

terimakasih pada yang rajin snap gambar proton, anda dihargai...

Tanpa Nama
3 Oktober 2010 7:10 PG

bro..proton buat kete utk rakyat msia yg purata pendapatan perkapita kita org adelah sederhana bro..jarang sgt yg gaji tinggi so yg kita mampu adelah kete2 yg mcm proton buat tulah..aku dah guna proton ni dah lebih 10 thn ok je sampai gak kat kg bila balik raya..no problem..tapi bagi yg mampu boleh beli import punya jgnlah kutuk je..

Tanpa Nama
5 Oktober 2010 7:35 PTG

yang penting enjin jangan banyak problem dan interior mesti kualiti,yelah berpadanan dengan harganya jika RM 70K-80K

Tanpa Nama
9 Oktober 2010 2:38 PTG

Kalau bukan rakyat Malaysia sendiri yang nak sokong barangan tempatan sape lagi?Adakah orang2 luar disana?Fikir2kanlah..Jangan asyik menghentam saja yang tau..sokong produk tempatan..

Tanpa Nama
27 Februari 2011 2:12 PG

cube bndingkn harga model proton dgn jnama lain megikut cc....konfem korg plih proton..pastu modified engin...2 hak tuan punya keta proton..tp kekalkn logo proton n dgn bendera m`sia...sure anak jati m`sia

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger