New Proton Gen2 2010!


Proton memperkenalkan semula Gen2 dengan penampilan baru. walaupun sedikit perubahan luaran dan dalaman, edisi kali ini lebih kemas dengan penampilan warna dan rekabentuk diperbaharui seperti rim sukan, bumbung hitam, kemasan dalaman ( steering audio switch, lether seat,. Di datangkan dengan dua warna putih dan merah api. Edisi M line hanya untuk gear automotik manakala H line untuk gear manual dan automotik. Dilancarkan pada 22 Mei 2010 (Sabtu). Mungkin ini edisi terakhir Gen2 sebelum keluarnya Persona Baru. Pada pendapat saya, model Gen2 adalah satu-satunya model yang tak jemu2 dipandang kerana rekabentuknya futuristik walaupun model ini diperkenalkan pada awal tahun 2004 suatu ketika dulu.
  • Proton Gen2 High-Line AT – RM 60,488
  • Proton Gen2 High-Line MT – RM 57,488
  • Proton Gen2 Medium-Line AT – RM 54,988





Kredit : Prodas
Share this article :

+ comments + 8 comments

Tanpa Nama
21 Mei 2010 2:10 PTG

camni baru la cun. kemas. sporty.

Tanpa Nama
26 Mei 2010 9:59 PG

tahniah....kemasan yg menarik,lebih eksklusif

Tanpa Nama
26 Mei 2010 12:17 PTG

ni baru setanding kereta import. dari dulu camni kan bagus.

3 Jun 2010 11:54 PG

Cun...
especially bahagian dalam...
Nampak sangat selesa

Tanpa Nama
6 Jun 2010 6:18 PTG

aku dah test drive kereta ni,mmg selesa,mmg sporty abis...kalau nak beli kereta sport buatan Malaysia,nilah salah satu pilihan yg terbaik...

Tanpa Nama
13 September 2010 1:27 PTG

inilah pertama kali semuanya serba menawan untuk kereta Gen-2, tapi dah puas drive kreta nk drive MPV plak..family dh btambah la..

ada news tekini tentang Exora Turbo tak..

Tanpa Nama
21 Oktober 2010 11:43 PG

aku rasa design gen2 adalah salah satu yang terbaik..tak jemu mata menandang...kalau simpan lama mungkin leh jadi collectible item cam VW Golf GTI, etc

22 Oktober 2010 3:50 PTG

mantop

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger