Europstar L5


Jika suatu ketika dulu kita tengok di website-website,forum dan blog dari China banyak memperkatakan mengenai kereta misteri ini. kini semua sudah terjawab. inilah Europstar L5 hasil kerjasama Youngman dan Lotus yang menggunakan platform Proton Gen2/Persona. Terdapat part kereta ini menggunakan part dari Gen2 terutama bahagian interior. Enjin menggunakan Campro CPS 1.6 sama seperti model Proton Gen.2. Kereta warna merah adalah versi hatchback manakala warna putih adalah versi sedan. Kerjasama ini menunjukkan Proton kini semakin berdaya maju kerana teknologi sedia ada kini menjadi panduan oleh syarikat automotif yang lain.


















info berkaitan
Share this article :

+ comments + 11 comments

Tanpa Nama
24 April 2010 3:54 PTG

warna putih tu mcm persona kalau sekali imbas.

Tanpa Nama
24 April 2010 4:08 PTG

belakang nampak pelik.

Tanpa Nama
24 April 2010 4:17 PTG

pelik cket blakang..klo blakang lebar lagi mesti menarik..papepon agak ok la kete ni..bagus utk proton sbb teknology proton dah diguna oleh company kete yg lain..menambah income utk proton..

Tanpa Nama
5 Mei 2010 12:25 PTG

cam vios baru..bonet belakang jungkit sket.
mungkin trend kot..bagi aku tak lawo
kalau naik ramai mcm sampan pun ade..biar
cam persona.tinggi tu....

Tanpa Nama
5 Mei 2010 1:07 PTG

cantik lg persona. serius aku cakap.

Tanpa Nama
11 Mei 2010 12:20 PTG

kalau diupgrade skit lg mesti cantik.

Tanpa Nama
27 Julai 2010 4:52 PTG

saya cadangkan,model ni sesuai berada di pasaran proton.kerana ia boleh mengantikan model gen.2 lama dengan yang ini.

Tanpa Nama
4 Ogos 2010 3:21 PTG

ni satu petanda bagus yang menunjukkan proton makin diterima antarabangsa..dulu kite kene bayar royalti kat mitsubishi sbb develop and kuarkan kete proton saga atas bantuan dorang...la ni kereta kita dibayar royalti oleh europ star untuk kuarkan keta depa....kalo depa tak percaya kat proton, takkan depa setuju amik proton kan..malaysia boleh

Tanpa Nama
4 Ogos 2010 5:01 PTG

dah terbukti proton kini dipentas dunia, cuma orang kita masih mempertikaikannya. apa kata orang lain pasal toyota yang mengalami masalah satu dunia? diam saja kan?

Tanpa Nama
13 Ogos 2010 6:42 PTG

Setuju... depan cun gak la... tang belakang tu... ada slek sikit..... kelihatan bulat, rendah... sesuatu perlu diperbetulkan.... look so wrong.... i guess :p

Tanpa Nama
16 November 2010 2:01 PG

proton bagi rega murah..macam tenderlah..but good luck to proton

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger