Proton Waja Replacement Model & Saga New Facelift?




Ni ade orang bgtau kat aku. katanya Waja (lancer) baru dengan Saga. aku tgk balik kat blog tersebut, tp bahasa cina, x paham aku. kalau korang ade infi bgtau la ye.

Share this article :

+ comments + 21 comments

Tanpa Nama
9 Mac 2010 10:25 PG

saga tu mcm kaler saga se je...proton ckp waja replacement based pd lancer fortis...tu mcm lancer gt je...tp np lancer gt nk pki trade plat plak?

9 Mac 2010 11:02 PG

aik? mcm pelik jer. xde sikit pun cover selotape hitam kat waja R tu?...hmmm... mule guna lancer evo kot utk test engine... mcm diorang buat kat exora guna mule T wish utk test engine...

my 2 cents.

cheers!

Tanpa Nama
9 Mac 2010 2:27 PTG

mungkin tgh test enjin agaknye.

Tanpa Nama
9 Mac 2010 4:29 PTG

takde ape yg nak diorg tutup kan sbb diorg just test enjin je kat body tu..lainla kalo dah siap bentuk kete tu baru diorg tutup..spyshot yg dulu n skrg pon pakai lancer evo..rasenye mmg lancer evo..myb misunderstanding kot smpai diorg ckp lancer fortis..kdg2 paper pon xbetul gak..tunggu dan lihat

10 Mac 2010 10:09 PTG

xsabar nak tunggu versi prototype..dengar2 sebulan dua lagi ada la otr wat roadtest..

Tanpa Nama
11 Mac 2010 8:53 PG

aku ada tanya Proton Salesman. orang malaysia ni mengidamkan lancer, so proton pun kuarkan model waja aka lancer.

11 Mac 2010 4:23 PTG

Senang je. Test Mule macam Toyota Wish dulu laa..

Tanpa Nama
23 Mac 2010 1:37 PTG

mesti mantap dn tegap je.

Tanpa Nama
12 April 2010 3:23 PTG

hbs tu enjin cps lagi ka. takut nanti kluaq lancer yang kena kutuk proton jugak. QC problem. kalau lancer mau 70 k punya

Tanpa Nama
12 Mei 2010 11:58 PG

mmg guna lancer fortis
proton x gune lancer gt sb nanti jd pesaing lancer gt

Tanpa Nama
12 Mei 2010 1:32 PTG

x byk ubah. exterior je ubah bahagian bumper. interior sama. enjin pun sama.

16 Mei 2010 11:48 PG

huhu... mana spyshot nie? tak sabar nk tengok kemunculan menarik waja R nie... pasti mengujakan kn?

cheers!

Tanpa Nama
20 Mei 2010 11:33 PG

Sebenarnya Lancer GT a.k.a lancer jerung tu sama platform dengan Lancer Fortis ni...

Lancer Fortis ni keluaran mitsu utk pasaran Taiwan, Beza tak lampu depan n lampu belakang dan interior ckit...

Kalau kluar nanti, memang akan menjadi saingan kepada Lancer GT. Cuma beza dgn rupa bentuk & spec sahaja. Mungkin Waja r ni akan di downgrade/kurangkan spec di bagi memenuhi harga pasaran waja skang ni RM 70k-80k.

kalau dah lebih RM 80K mungkin x ramai beli, sbb dah banyak pilihan kepada Honda City, Vios full spec dan Nissan.

Harga memainkan peranan jugak.
Harap proton dapat keluarkan kepada beberapa version seperti model2 skang. Ada base, medium & high Spec.

Tanpa Nama
24 Julai 2010 8:44 PTG

sekurang2 nya bagi yg x mampu nak beli mitsubishi evo x buleh la beli yg proton punya...murah sikit...

Tanpa Nama
2 Ogos 2010 8:56 PTG

dengar2 bulan 11 nie nakkuar

Tanpa Nama
3 Ogos 2010 8:33 PG

harap2 mampu milik.

Tanpa Nama
13 Ogos 2010 11:00 PG

baru nie aku ader gie proton hanta service kereta aku... saleman kat saner cakap yang akan keluar Mit lancer diorang tukar bumper depan ngan bekang je ... engin 2.0 tu kira proton cuma nak tukar lambang je kat kereta tu

Tanpa Nama
13 Ogos 2010 11:01 PG

aku pun dengar bulan 11 nie nak keluar kira harga bawah 80k ... murah tu kalau keluar aku ingat nak sebat tu heheheh mengidam evo ni he3

Tanpa Nama
13 Ogos 2010 1:06 PTG

ni la peluang kita nk merasa pakai lancer.

Tanpa Nama
15 September 2010 5:59 PTG

Kereta Idamanku, akhirnya Proton Wajalancerkan...ha..ha..terima kasih Proton Mitsu...boleh sambar sebiji nanti kalo below 80k..:):)..tak sabar nie..

13 Oktober 2010 12:14 PG

Who already book inspira please join our latest proton inspira club at http://www.inspiraclub.com

Volunteer moderator need,interest please pm me jenny

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger