Proton Persona 2010 fully uncovered!



Gambar-gambar nih aku nak kongsikan bersama kengkawan semua. ni lah rupa sebenar Proton Persona 2010 yang akan keluar x lama lagi. Pagi tadi pun aku dh nampak Persona ni kat stor kereta Proton. kat mane? aku rahsiakan la.. gambar kat atas lori tu diambil kat NKVE melalui blog paultan.org, manakala yg jelas semua tu diambil dari funtasticko design. nampak lebih cantik dari SE. takde kaler merah meroon ke?











Share this article :

+ comments + 24 comments

8 Mac 2010 12:24 PTG

Smart le... jeles tul. sbb aku dh beli proton persona 2010 design lama, tgh tnggu number plat je.

8 Mac 2010 1:23 PTG

saya dah agak, mesti ade yg tension je sebab dah beli persona lama untuk tahun ni.. kalau laa dorang rajin online, mesti dapat tau psal model ni.. & hold dulu pembelian..

bukan apa, dengar2 model ni adalah Persona terakhir yang di-enhance-kan.. lepas ni, persona ni dah tak keluar, dan di-replace dengan Persona baru (2012).. hehe~ sabar je laa eak..

stor Proton..? kat shah alam tu eak..? kat kawasan lapang dekat belakang bangunan ape ntah.. kan..? hehe~

Tanpa Nama
8 Mac 2010 1:26 PTG

persona final edition ke ni?

8 Mac 2010 2:01 PTG

hahaha! pepandai je g-mie nih.

Tanpa Nama
8 Mac 2010 4:11 PTG

sapa yg pakai persona lama, nk join kelab leh la...tp kami skg baru aktif di penang shaja...klu sapa yg dok belah utara dekat dgn penang, leh la join...

8 Mac 2010 4:13 PTG

sy dok penang...mcm na nk join bro??? bnyak ka xtvt bro???

8 Mac 2010 10:45 PTG

hahaha, nasib aku x jd beli pesona awal thun ni.. mb pertengahan tahun baru beli... nk bli kereta ni biar buat perancangan.. mane yg dah beli pesona lame, tukar lampu blakang jer.. hehehe

Tanpa Nama
10 Mac 2010 3:02 PG

adoyai...
aku da sign agreement nie...
tataw plak da nk kuar persona baru...
adusss....

10 Mac 2010 9:58 PG

nasib kita sama Tanpa Nama. Tapi betul kata ameer.. tukar lampu belakang je. ciri2 lain xde byk beza.

Tanpa Nama
15 Mac 2010 9:08 PTG

Salam...nak komen pasal persona baru...meter penunjuk kelajuan & radio cd tak cantik.Kepujian diberi kepada persona model lama...
zul from balok fvop ktn.

Tanpa Nama
15 Mac 2010 9:23 PTG

Salam...saya setuju dgn kata zul from balok ktn...bhg panel meter & radio cd tak ngammmm... klu bhg luar tu kita make up sendiri pun boleh... puji persona model lama gak....

Tanpa Nama
20 Mac 2010 1:53 PG

terlalu awal persona ngan design baru.patutnya hold dulu 5/6 tahun...memang jatuh harga persona
lame kalau jual balik.ataupun buat cam nissan livina.sape nak kit baru sila ke centre.
baru la fair........

Tanpa Nama
3 April 2010 8:29 PTG

lawa gile persona baru ni...bentuk cam kete luar negare.....inilah kerete yg terlawa di malaysia....i luv u..

posmeru
7 April 2010 8:44 PTG

cemerlang proton,.. 1st time,.. kete proton paling gua suspek,.. bravo,..!!!

Tanpa Nama
10 April 2010 2:21 PG

huhuhu.. chantek lg pesona SE.. yg baru dlam kureng banyak.. aisey..

16 April 2010 4:35 PTG

hmm....proton buat persona bru nie aku tgk cm tiru design lampu mercedes je..same gak mcm saga bru tu......proton nk tiru kerta org je ker???
tpi antara pesona elegance ngan persona se, persona se la yg menang exterior n interior design ....

abi
17 April 2010 5:01 PTG

ada beberapa ciri yang membezakan persona lama dengan persona elegent (baru):

1. panel meter persona elegent lagi lawa drpd persona yg lama. meter lama semua colour merah tp yg baru ada nombor warna putih n b/ground meter tangki warna hitam.

2. radio memang kurang cantik tp persona elegent ada USB port n ipod.

3. cermin sisi pun lagi lebar dan ada signal pulak

4. Lampu belakang sekali tengok ada macam mercedes, ada macam honda city

5. dalam bonet belakang pulak ditambah dengan pelapik plastik macam myvi. kira kalu tumpah air pun xbasah r karpet tu

sekian sahaja.. :)

nik
27 April 2010 4:13 PTG

lampu belakang tu da ikut design besi panjang yang ada pada lambang proton bahagian belakang tu.tapi aku kalau personal rasa model lama nyer lampu belakang lagi ok design dia,sb saiz lampu belakang persona baru tu mcm tak bape sesuai.tp ok la jugak,ada variety dalam design baru persona.ni asas dalam design ar

Tanpa Nama
28 Mei 2010 9:42 PTG

peh aku tunggu kerete aku sampai tak sampai2 geram je dah tak sabar nak drive ni pesona elegence....bila la nak sampai ni....hadoi....tak tahan rasanya nak drive jalan2 bawak mak ayah aku ngan adik2 jalan huhu...tinggal tunggu kereta je sampai

Tanpa Nama
9 Jun 2010 10:15 PG

aku dah order pesona elegence.kat kl ni. x sabar jugak nk dapat nih. dapat ja terus nk tukar rim sukan 17inch.pergh.. mesty gempak!pas tu nk drive balik ke kampung kedah. nak bawak mak ayah n adk2 g jalan2..
mesty dia org heppy nnt.

Tanpa Nama
9 Jun 2010 11:07 PG

aku dah order dah persona elegent ni coluor bronze garnet..tunggu nak drive je ni.mesti gempak pnye lah..

Tanpa Nama
2 Ogos 2010 11:44 PTG

proton..cepat la hantar persona elegance aku tuuuu!!! lame tunggu ni...xtahan tgk persona len atas jalan daa..

Tanpa Nama
3 Ogos 2010 8:34 PG

aku pun teringin jugak persona ni.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger