Perodua MPV fully uncovered spy shot!


update.. kat atas gambar terkini..


Yang ditunggu-tunggu selama ni dah ada. Ni kalau x puas tengok lagi spyshot Perodua MPV ni x tau le aku. memang betul2 dah x cover skit pun, logo je tutup sikit. Saiz lebih kurang myvi tapi panjang sikit. design pun lebih kurang myvi je. lampu depan cantik berbanding myvi. So korang tengok puas2 bagi skit komen..






































Gambar-gambar ni aku ambil dari funtasticko untuk aku kongsikan bersama-sama korang. so layan... bagi komen jika perlu.
26 comments

Pasukan F1 1Malaysia sertai F1 tahun depan


Pasukan 1Malaysia F1 Team, usaha sama kerajaan dan swasta negara ini, akan menyertai perlumbaan F1 mulai tahun depan, Datuk Seri Najib Razak mengumumkan hari ini. Perdana menteri berkata projek itu melibatkan gabungan kepakaran Proton dan Lotus dengan disokong oleh Litar Antarabangsa Sepang (SIC), Persatuan Sukan Pemotoran Malaysia (MAM), Naza Motor dan Air Asia.

Najib yang juga menteri kewangan I memberitahu pemberita ketika membuat pengumuman itu di Kementerian Kewangan berkata tokoh korporat terkemuka seperti Datuk Seri Tony Fernandes, Datuk Kamarudin Meranun dan SM Nasarudin SM Nasimuddin turut terlibat dalam inisiatif tersebut. “Ini pasukan Malaysia. Kereta direka bentuk di SIC, dikeluarkan di SIC, diuji di SIC dan kereta buatan Malaysia. Kumpulan pitstop pun rakyat Malaysia,” katanya.

Beliau berkata pasukan 1Malaysia itu akan mengenal pasti pemandu Malaysia yang sesuai, sambil menambah, projek tersebut dapat meningkatkan imej negara di persada antarabangsa. Najib berkata Persekutuan Automobil Antarabangsa (FIA) telah menerima permohononan Malaysia untuk menyertai kejohanan F1 dunia tahun depan. Ditanya berhubung jumlah bajet tersebut dan pelaburan kerajaan, Najib berkata “pelaburan kerajaan Malaysia adalah melalui Proton”.

Najib menyifatkan projek itu tidak membazir kerana ia akan memberi elemen pemasaran yang besar pada negara apabila menyertai kejohanan F1 itu. “Kalau kita nak eksport Proton, kita kena tentukan jenamanya mantap, ada elemen pemasaran yang mantap. “Ia bukan kegiatan sukan semata-mata kerana ada unsur pemasaran untuk Proton dan Malaysia serta jenama Air Asia dan Naza juga dapat dipopularkan,” katanya.

Menurut kenyataan akhbar yang dikeluarkan oleh syarikat perhubungan awam bagi pasukan 1Malaysia F1 Team, pasukan negara itu akan berpangkalan di SIC. Universiti Teknologi Malaysia dan Universiti Petronas dan begitu juga Composite Technology Research Malaysia Sdn Bhd (CTRM), pakar pengeluaran komponen komposit tempatan, juga telah menyertai projek ini. Kenyataan itu berkata pasukan F1 team negara akan mengintegrasikan krew pit dan teknikal Malaysia berjumlah 200 orang untuk diuruskan oleh pengarah teknikal Formula One yang disegani, Mike Gascoyne.

Beliau telah merekrut kumpulan yang mengandungi pakar antarabangsa dengan rekod yang telah terbukti dalam pelbagai disiplin pengeluaran, reka bentuk dan kejuruteraan yang diperlukan bagi memastikan bahawa pasukan 1Malaysia F1 team adalah pasukan yang mencapai piawaian antarabangsa, persediaan dan keupayaannya untuk bertanding dengan para pemandu hebat dunia.

Pada masa ini, enam pemandu tempatan dan antarabangsa telah disenaraikan untuk dinilai dan pasukan itu dijangka mengumumkan dua pemandunya penghujung bulan depan. Kenyataan itu memetik Najib sebagai berkata bahawa penyertaan Malaysia dalam Formula One dengan pasukan negara mempunyai objektif untuk mendapat pengaruh yang meluas terutama dalam memajukan perkembangan industri automotif negara dari aspek teknologi termasuk inisiatif dalam teknologi hijau.

“Dengan mewujudkan pusat lumba di dalam negara, kami juga berharap untuk menarik lebih banyak pelaburan asing dan kepakaran teknikal terbaik yang boleh menjana pertumbuhan industri automotif kita di mana saya berharap untuk melihat lebih banyak R&D (penyelidikan dan pembangunan) bagi menghasilkan kereta yang berkesan dari segi kos, lebih ringan dan lebih selamat,” katanya.

sumber dari : BERNAMA

0 comments

Proton Exora Modified with bodykit set



Artikel ini merupakan antara yang paling mendapat permintaan sejak tahun 2009 lagi, sebagai tanda terima kasih kepada anda semua :) saya telah kemaskini dengan menambah beberapa lagi koleksi Proton Exora yang telah dimodified dari segi luaran.

Sejak Exora dilancarkan, terdapat beberapa siri Exora yang dikeluarkan oleh Proton. Bermula dengan Exora biasa, disusuli Exora MC (Minor Change), kemudian keluar pula Exora Bold dan Prime yang menampilkan rupa bentuk yang lebih garang. Kebanyakan perubahan luaran pada setiap versi Exora itu hanya pada bahagian bumper sahaja. Bahagian lampu juga boleh didapati jenis smoke (Exora Bold).

Gambar-gambar menarik ini boleh dijadikan panduan untuk pemilik Proton Exora modified dengan tambahan set bodykit. Diharap ia boleh membantu kepada semua pengunjung yang ingin memberi sedikit kelainan yang menarik pada Exora anda. 

Pada hakikatnya Exora mempunyai imej dan rekabentuk identiti yang tersendiri. Saya sendiri pernah terserempak dengan Exora yang diubahsuai menjadi Mitsubishi Grandis. Pemilik Exora Grandis tersebut cukup kreatif mengubahsuai kereta beliau. Walaubagaimanapun kita seharusnya mempunyai identiti Exora itu sendiri.

Jika anda ada koleksi Exora anda sendiri, bolehlah kongsikan di sini. emelkan kepada saya di zali_return@yahoo.com.my / admin@azelery.com

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ














28 comments
 
www.azelery.com dahulu dikenali saluran07.blogspot.com
Copyright © 2007-2014 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Azelery Published by Shin Chan
Proudly powered by Blogger