New Persona/Waja Model? and the making of Exora model


design di atas mungkin model sedan keluaran Proton akan datang. kita masih ingat lagi Proton menggunakan platform Savvy untuk Saga Baru. Kali ini Proton akan menggunakan platform Exora untuk membangunkan lagi beberapa model seperti truck pickup, sedan besar dan van. aku dapat tau Proton mungkin nak keluarkan model Waja baru dan Perdana baru. dengan perkongsian platform ni, Proton boleh menjimatkan kos dan jual model-model tersebut dengan harga murah dan berpatutan seperti Proton Saga. di sini aku letak beberapa gambar the making of exora platform dan untuk model-model akan datang. aku cukup yakin Proton akan keluarkan model Persona CPS nanti.






6 comments

Proton Exora : dari clay model hingga final design



Ini adalah beberapa gambar Proton Exora yang asal masa dalam clay model development. Dari beberapa model yang dihasilkan, Proton ambil design yang ada sekarang. sebenarnya terdapat beberapa lagi design mpv ni, mungkin boleh digunakan untuk versi Exora akan datang.




0 comments

Perodua MPV D46T Spyshot!




Kali ini aku kongsi pulak Perodua MPV spyshot kat Restoran Jejantas Sungai Buloh. Diorang dah start testing kat jalan. hari tu aku tunjuk gambar dalam kilang, skrang kat atas jalan plak. berikut adalah interior Perodua MPV di MSAM baru-baru ini.


0 comments

Proton Exora Prestige Concept



Kali ni aku nak kongsi gambar Proton Exora Prestige Concept. Ia berbeza sikit dari edisi Prime kaler putih tu. Memang ada class!!









0 comments

Proton EXORA full details : Malaysia's 1st MPV from RM69,998 - RM75998 OTR


Inilah MPV pertama Malaysia Proton EXORA







enjin campro cps 1.6


tayar spare letak kat bawah sebab nak bagi ruang yang lebih kat dalam

Aku duduk kat bangku ketiga ni tak rasa sempit. macam duduk kat bangku belakang kereta saga lmts (iswara).

suis lampu kecemasan serta suis-suis yang lain tekan sikit je dah fungsi. pada aku terlalu sensitif.

kat depan ade radio siap bluetooth boleh jawab panggilan tekan butang di stereng.

kat bonet ada tempat simpan tiga segi kecemasan, alatan mekanikal

kat belakang pun ada tempat nak cas hp atau guna vacumm cleaner kecil.

Ruang dalam memang luas untuk 7 orang dewasa.

kat tepi stereng, area dashboard adalah tempat letak hp, touch n go

Gear box kat depan nampak lebih smart, bagi ruang tempat teh tarik kat antara kedua-dua bangku

Bangku depan ada arm rest, termasuk tempat pemandu. memang selesa memandu.

Gear dah tak payah tekan button kat tombol gear. sekarang tarik je ke gear mana yang dikehendaki tanpa button gear auto zaman dulu.

laci ada dua. aku ingat yang atas tu airbag, terperasan ada tempat buka sebelah tepi.

kunci bercirikan mudah dan mesra pengguna

kalau kat depan ada radio, kat tengah pula ada DVD player.

Ada GPS

ruang tepi dilengkapi tempat isi kertas, barang kecil dan air minuman

bahu bangku belakang boleh ditarik ke atas jika kita jenis orang tinggi. siap ada jaring jangan bagi barang jatuh.

ruang kaki yang cukup luas

bangku mudah dilipat

aircond kat semua baris tempat duduk, cukup sejuk.

panel meter memang cun. semua pintu ada sensor termasuk pintu bonet depan dan belakang.











7 comments
 
www.azelery.com dahulu dikenali saluran07.blogspot.com
Copyright © 2007-2014 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Azelery Published by Shin Chan
Proudly powered by Blogger