New Proton Persona Enhancement 2010 Spy shot!


spyshot terkini yang aku dapat iaitu Proton Persona Enhancement yang akan dilancarkan pada tahun depan.










Aku dapat ni dari blog funtasticko
Share this article :

+ comments + 46 comments

Tanpa Nama
3 Januari 2010 8:48 PG

alhamdulillah..proton makin maju. cantik persona ni...

Tanpa Nama
12 Januari 2010 12:31 PTG

sy akan beli keta persona ni tapi tak tau nak pilih kaler pe? sy suka warna grey yang gelap dan silver kebiruan tapi tak sure pe nama nye.

Tanpa Nama
13 Januari 2010 12:46 PTG

tunggu je la proton persona yg baru ni. sesuai ngan citarasa encik/puan.

Tanpa Nama
17 Januari 2010 1:49 PTG

bagi mata saya ad warna baru colour smoke brown...cantik gak

Tanpa Nama
5 Februari 2010 8:32 PG

tahniah proton....

Tanpa Nama
8 Februari 2010 12:25 PG

poyo laa...korg sume staff proton kan... sindri masok bakol blakang kalu kasik sindri angkt ceittt

Tanpa Nama
8 Februari 2010 10:19 PG

mentaliti rakyat malaysia. hasil sendiri masih diragui. komen di atas bukan dari warga proton tetapi dari rakyat malaysia yg semakin sedar dengan kemampuan negara. kalau model proton x baik kenapa mitsubishi nak ambil model persona dgn exora utk dijadikan jenama mereka? dan digantikan dengan lancer diorang tu kpd kita sebagai waja? ternyata pd hari ini jenama proton memang semakin diminati tetapi perlukan sedikit masa lagi. kita buat kereta hari ini bukan esok terus no.1

AJ
11 Februari 2010 7:34 PTG

betul tu.. proton semakin baguzz..

12 Februari 2010 2:48 PTG

lampu belakang proton persona 2010 memg mcm tu ke?

Tanpa Nama
18 Februari 2010 4:21 PTG

bro... lampu blakang dia pakai l.e.d
kalu ada air bag + abs = standard aksesori,
ok lah,
jgn kosong je = SAMPAH = NO SAFETY

Tanpa Nama
19 Februari 2010 12:31 PG

Bodoh!!!!

Sama jer macam keta Persona biasa!!!

Ngok betul!!!

Tanpa Nama
19 Februari 2010 11:05 PG

kau yg bodoh. komplen x tentu hala. ni kan variasi je. tentu la sama mcm model asal. bukan model baru. sama jugak mcm viva elite tu. bodoh punye orang.

Tanpa Nama
22 Februari 2010 12:08 PTG

memang bodo la...hei org bodoh ko pki keter ape?keter sorong je kan?hahaha

Tanpa Nama
27 Februari 2010 2:23 PTG

Proton nie sbenarnye dah xder idea.asyik kluar model yg same jer.just ubah kaler dan aksesori.sbb tu proton nie x setanding dgn kerete2 jename lain.contohi jenama2 keluaran kerete lain.kerap mengeluarkan model2 baru.cantik,berkualiti lagi bergaya.aku sendri x pakai proton.dari dulu sampai skrg pakai toyota.ade class tersendiri.

Tanpa Nama
1 Mac 2010 2:13 PG

pegi la duk jepun, nak sangat kelas... bodoh punye org malaysia, aku org singapore pun suke proton, ko tau kete ape yang adik aku beli lepas 6 tahun study kat jepun? satria neo, pasal die bangga dengan hasil sendiri. ade kelas ke, hebat macam mane pun, bangga la dengan keluaran negara ko... bangang... (aku emo pasal singapore tak buat kete) RUDI

Tanpa Nama
1 Mac 2010 11:44 PG

indon,singapore,brunei x buat kete. kita ditahap membanggakan sebab maju dan dah nk masuk pameran geneva pun...

Tanpa Nama
3 Mac 2010 1:53 PTG

toyota ada class tsendiri? dh bratus ribu kn tarik blk kt US...tu kot "class tsdiri"...hidup proton...xsuka proton,diam je...pndi sgt,buat kete sndr le...

Tanpa Nama
3 Mac 2010 2:22 PTG

Salam...hi pengomen2 sekalian...ak ader 3 buah nissan..3 buah proton n 1 audi..pada ak..proton amt mmbggakan..mmber2 ak semua pkai proton..ak sorg jer pkai nissan..whatever..maju kedepan proton..yeahh...

Tanpa Nama
11 Mac 2010 5:32 PTG

cantik pesona ni... mmg kete idaman sya...

Tanpa Nama
17 Mac 2010 10:44 PG

2010 Februari 22 12:08
Tanpa Nama berkata...

Proton nie sbenarnye dah xder idea.asyik kluar model yg same jer.just ubah kaler dan aksesori.sbb tu proton nie x setanding dgn kerete2 jename lain.contohi jenama2 keluaran kerete lain.kerap mengeluarkan model2 baru.cantik,berkualiti lagi bergaya.aku sendri x pakai proton.dari dulu sampai skrg pakai toyota.ade class tersendiri.

aku nk komen ats nih
kua model sme?
cm la jname len xde new facelift
sengal la ko
________________________________________________

2010 Mac 1 11:44
Tanpa Nama berkata...

toyota ada class tsendiri? dh bratus ribu kn tarik blk kt US...tu kot "class tsdiri"...hidup proton...xsuka proton,diam je...pndi sgt,buat kete sndr le...

aku nk komen ni gak
ckp ko mmg btol
sebok sgt bgge dgn kete org
die mmg xtau la sbb die pkai toyota je
org jepun 2, bkn malaysia
mne men proton
die mesti xcaye syarikat jepun amek kete proton utk jd model dorg kn
len kali komen pkai fakta
jgn kutuk pkai kpale yg xpakar

Tanpa Nama
17 Mac 2010 5:03 PTG

bila satria ne0 nk keluarkn pintu empat...tanpa nama tolong komen

Tanpa Nama
18 Mac 2010 6:37 PTG

xbesnye
bio le 2 pintu je
aku tggu proton ble nk kuarkn kete coupe
putra 2 jela satu-satunye

Tanpa Nama
18 Mac 2010 6:39 PTG

xbesnye
bio jela neo 2 pintu je
aku tggu ble la proton nk kua kn kete coupe
putra 2 jela satu-satunye coupe malaysia

Tanpa Nama
21 Mac 2010 9:23 PTG

aku pun nak komen apasal ada orang melaysia tak suka kete proton? ko rakyat mana? sepatutnya berbangga dengan hasil negara sendiri. Sebab tu lah industri automobil negara kite tak membangunkan dan sehebat negara asing sebab ada orang mcm korang lah. aku memang sokong proton... hidup proton

Tanpa Nama
22 Mac 2010 9:49 PG

sudah lah, malaysia mana reti buat keta...semua ambil teknologi org lain. Apa nak dibanggakan klu keta yang proton buat xdak kuality n merugikan pembeli???? klu nak org sokong buatlah keta yang betol2 berkuality.Toyota kira bagus apa klu ada masalah dia recall balik keluaran dia, bukan mcm proton dh tau ada major problem pun still jual lg....dan bukan nak stop lg lah teruk hahaha..nak kan keuntungan saja. Ko tgk berapa ramai org yang terkena kat luar sana , yang terbeli proton.....conplain xputus dan menyesal xsudah.

Tanpa Nama
22 Mac 2010 12:07 PTG

Toyota recall sume kete dia sbb Persatuan pengguna kat US power. Kalo persatuan pengguna dia x power xdenyer nk recall.

Tanpa Nama
23 Mac 2010 9:49 PG

asyik keluar engine 1.6 je...bila nak kluar keta engine 2.0 pulak ??? pastu klu dpt lampu mcm lotus
evora lg menarik...:)

Tanpa Nama
24 Mac 2010 3:44 PTG

proton trus maju... jgn nk kutuk je...kete pesona yg bru kua ni pon cntik...blm lancer kua lgi...lgi cntik dripd mitsubishi ivo 10...

Tanpa Nama
24 Mac 2010 4:01 PTG

[sdhlah ryt malaysia yg ske komplen]...cbe tngok mpv jname lain,ade x mpv smurh exora yg kusi blakang yg bleh lpat sbaris...x mcm inova,avanza,grand livina dgn alza...body je bsar dlm kcil...ekon exora pon mcm van...bkn mcm mpv lain...

Tanpa Nama
24 Mac 2010 6:11 PTG

aku stuju komen ats ni...cbe tngk mne ade mpv mcm exora dgn hrga smurah itu...xlme lgi tunggu exora facelift yg bru lgi mntp....

Tanpa Nama
25 Mac 2010 8:36 PG

ye betul!

Tanpa Nama
26 Mac 2010 11:12 PG

saper kata keta jepun x der masalah.. yg duk bangga keta luar tu korang pakai keta apa??? klau takat pakai keta jepun 2nd hand x yah sembangla...
aku pun pakai keta jepun brand new still ada poblem gak... lg payah dari proton..
klu x caya g la servis center toyots bnyk tsk poblem..

Tanpa Nama
26 Mac 2010 3:05 PTG

wahai rakyat malaysia,nnti korg tngok waja bru...aku rse lgi hbat dri ivo gt...aku caye msti cntik pnye ar...[nnti klau da kua...cbe dlu bru komen...ni, x cbe nk komen ...[bdoh pnye org]

Tanpa Nama
27 Mac 2010 11:58 PTG

btl tu, cbe dlu bru komen....

Tanpa Nama
2 April 2010 7:06 PG

wei org bodo yg suka kutuk proton lu pi angkat keta toyota kau kejar enjin campro pekak 1.6 atas highway tgk dapat tk asap lh la dapat

Tanpa Nama
2 April 2010 7:09 PG

wei bodo yg dok pi sokong kompeni luar tu buat apa hang ni mesti yahudi punya bangsa yg kompeni negara islam tk di bangga kn

Tanpa Nama
3 April 2010 12:45 PTG

kwn aku pkai latio aku pkai persona...rlex je main cocok-2 kat highway...kete aku standed je...da bleh pcot keta mhal...pas ni nk tuka facalift elegance bru cntk.....

Tanpa Nama
14 Mei 2010 9:41 PTG

ahhh..apela..inila rakyat Malaysia..suka mbnding-bandingkn kehebatan dan kemegahan diri..apela ertinya ada keta cantik2 n power2 kalo rkyat malaysia xde perpaduan..asyik nak bmegah aje ngan keta msing2..xde gunanye..cubala bsatu-padu n matang skit..ini dh mcm budak2..apelaa..ingat Malaysia msh jauh lg ktinggaln dgn negara2 maju yg lain..bsyukurla dgn ape yg ade..

16 Mei 2010 11:44 PG

mmm... persona elegant menarik ape. facelift yg bagus, tak over cook mcm jenama facelift yg lain. Nie facelift terakhir bagi persona sebelum persona replacement 2011 hasil sentuhan Italdesign n proton.

cheers!

Tanpa Nama
25 Jun 2010 10:01 PTG

haha..bkn snang nak desinge kete nie..bmw muke same je dari dulu takde komplen pun..hahaaha..

Tanpa Nama
10 Julai 2010 8:23 PG

apa pun...proton dah semakin maju. semalam (09/07/2010) baru je lancar model baru - Proton emas. Ok la tu, model hybrid...PAda yang asik nak kutuk keluaran dan hasil tempatan ni...renti kanlah...Macam mana nk maju asik kutuk je hasil keluaran anak tempatan...Tahniah, proton...

Tanpa Nama
12 Julai 2010 1:02 PTG

caiyok!!

Tanpa Nama
17 Disember 2010 11:13 PG

proton power weh...yang kutuk2 proton tu diaorg xde duit nak beli..mampu beli kete seken hand toyota,nissan je...

Tanpa Nama
17 Disember 2010 11:35 PG

proton hebat dah la ni.

Tanpa Nama
9 Januari 2011 9:55 PTG

duk kutuk2 proton,tapi sndri pakai kete proton.. pigidah....
lagi satu,knp nak gaduh2 duk banding sal kete proton ngn brand jete yg lain?
ape korg dapat dgn gaduh2 kat tenet ni?
bkn nye ceo proton nak jenguk pun komen2 korg.. xyah la nak emosional sgt..
rata2 yg duk komen rasanye sume dah akil baligh n byk kali mimpi basah dah kan so xperlu r nak gune kan ayat2 sumpah seranah...
use ur brain wisely,dont act like some idiot..

Tanpa Nama
7 Jun 2011 8:36 PTG

aku bangga ngan proton ..aku rasa first car aku nnt nk cari proton persona..insyaallah la..btw..aku pon meluat dengan proton basher ni..depa x belajar engineering, pas tu dok compare dgn negara maju punya keta, step by step la..klu anak ko x reti berjalan x kan nk belasah budak tu....ade otak fikir bai, bukan tgk blue jerk..

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger