New Proton Clay Model?


Ni adalah spyshot clay model terbaru dari Proton. kalau ade sape2 ade info sila bg komen kat sini. kalau kita tgk kat belakang clay model nih, ade clay model lain di belakang bersarung.
Share this article :

+ comments + 25 comments

Tanpa Nama
20 Disember 2009 7:15 PG

Apasal Proton suka buat design utk org tua.macamana nak laku kereta.

27 Disember 2009 9:40 PG

they are just waiting direction form their management to unveil what they hv now

Tanpa Nama
5 Februari 2010 8:29 PG

ape yang design orang tuanya??
kereta luar negara tu semua design untuk orang muda ke??
kalu dah pandai sgt...pergilah jd jurutera kat proton...buat satu design yang kononya mcm org muda..tgk ape org lain ckp pulak....kalau x nk sokong negara sendiri pon x apa...hak masing2....tp tolong jgn nk kutuk..

Tanpa Nama
5 Februari 2010 7:35 PTG

btul 2...sokong la kereta buatan malaysia...
ni nak agung2 kn kreta luar...
abis kereta kita mcmna...
waja..ok ape..modified bagi rim 18...
cntik siot beb....
ko yg pndek akal...
x tau modified...
buta mcm sial...

Tanpa Nama
8 Februari 2010 12:22 PG

aku bab design tuh x ksah sgt...neo, persona, exora sume dh cun...tp yg aku still x puas hati dgn kualiti interior proton...mcm plastic pasar mlm...try compare dgn honda city/vios pny material & finishing cmne? city/vios lps kena tax 200% baru harga dia 80k-90k...klu x kena tax tuh harga diorg lebey kurg proton jek...cukop je duit nk buat better finishing....hah sapo nk jwb???!!

Tanpa Nama
8 Februari 2010 10:15 PG

ape yg kita nampak sekarang proton dh mula nampak hasil yg lebih baik. namun masalah kualiti seperti interior masih kurang memuaskan. proton pun kalau x kena cukai lagi murah dr harga city vios yg tuan/puan katakan. faktor cukai tidak sama pada antara jenama.

Tanpa Nama
9 Februari 2010 8:50 PTG

yg ini kot peraduan BARU PROTON SEDAN TUH BTUL X?!

Tanpa Nama
11 Februari 2010 7:07 PTG

kalau PROTON yang sedan baru ini adal ala-ala CAMRY....aku yakin...memang meletup...dengan syarat...bawah 100k punya harga la..kalau beza setakat 20k dengan CAMRY...adak susah lah...

AJ
11 Februari 2010 7:24 PTG

aku setuju yg proton da mula meningkatkan kualiti, tapi aku tak berapa puas hati ngan kualiti interior proton.. aku rasa kena tukat la pembuat interior proton.. part2 interior toyota ngan honda pun buatan malaysia..

Tanpa Nama
21 Februari 2010 9:06 PTG

aku x pernah pakai kete proton, tp naik org punye adalah. setakat ni pada aku hg ngan kualiti x padan. design dah beransur ok. yang hampeh ialah savvy. sekarang ada jg tergerak nak pakai proton tp still x leh lawan kete jepun terutama honda. my civic 1.8 is the best car i ever had.

Tanpa Nama
22 Februari 2010 10:24 PG

KOYA DEMO KALU ADE KERETA HONDA SEKALI PUN JGN LAH POYO SANGAT BRO!!!!!......NI KITE CAKAP PASAL KETE MALAYSIA BUKAN NAK MELEKEHKAN BARANGAN MALAYSIA,AKU TETAP SOKONG BARANGAN BUATAN MALAYSIA.

Tanpa Nama
22 Februari 2010 10:26 PG

ELEH SETAKAT HONDA CIVIC 2ND HAND TAK YAH CITE LAH BRO!!!!!.....BELAMBAK KAT USED CAR BELI MURAH SEKARANG,SPARE PART JE MAHAL BOLEH KE?

Tanpa Nama
22 Februari 2010 11:50 PG

AKU TETAP SOKONG PROTON...INTERIOR TAKDE KUALITI?HELO BRO KO DAH TGK BELOM CITY NGAN VIOS?COMPARE TO PERSONA, BETTER PERSONA LA..AKU TAK PKI PERSONA TAPI AKU DAH NAIK MEMBER AKU PUNYE IMPRESSIVE, TU YANG BASE-LINE BARU TUH..AKU ADE CIVIC FD 2.0 SEBIJIK, QC MEMANG HAMPEH, MELAKA MADE.AKU TETAP SUPPORT KEPIMPINAN DATO' SYED.AKU MEMANG TAK SABAR NAK SAMBAR WAJA REPLACEMENT!!!

Tanpa Nama
22 Februari 2010 11:54 PG

KEPADA ORG MESIA, YANG DOK KUTUK PROTON, NTAH2 PKI MOTOR JE...PASAL KETER APE PON TAKTAU...PROTON DAH BYK IMPROVE DARI SEGI QUALITY,NVH,DESIGN ETC...TERIMA KASIH KEPADA DATO' SYED...WAJA REPLACEMENT MODEL MEMANG MODEL TERBAIK UTK COMPETITION KATEGORI C-SEGMENT YANG DIMONOPOLI OLEH CIVIC,ALTIS,SYLPHY,LANCER DAN FORTE...DGR2 WAJA BARU NI PKI ENJIN 1.8 MIVEC.

Tanpa Nama
27 Februari 2010 12:26 PTG

biar betul ni new model proton macam wira sj..

Tanpa Nama
28 Februari 2010 9:29 PG

Nice...klau didatangkan dengan campro turbocharged mesti laku giler2 kn3....

Tanpa Nama
3 Mac 2010 2:06 PTG

2 blan lepas ak eccdd...ak lggar persorna..habis jahanam keter 2..terpelesok kedalam..x silap ak baru tarik nk masuk gear 3...mana x yer..keter ak pakai 2 nissan march superterbo + supercharger..body mantap abis..besi lak 2..jrg2 ader keter nh..sbb ak wat sndri keter nh..

Tanpa Nama
3 Mac 2010 11:15 PTG

Kalau nak kutuk proton pun jgn'lah bandingkan dengan kereta jepun. Sebenarnya kereta jepun tu bukannya hebat sangat jika nak bandingkan dgn kereta itali atau jerman. Cuba anda pandu vw golf yang terbaru pastinya anda rasai perbezaan berbanding kereta jepun dari segi torque dan road handling.

arnold susahnakeja
11 Mac 2010 1:12 PTG

jika ada jurutera proton yang mmbca komen2 negatif yg dberikn mgenai proton. terimalah komen tersebut dgn positif n berusaha tingkatkn lg kualiti kete proton. smpai bila ssetengah pgguna trpksa menerima klemahan ini dgn alasan ia kete kbgsaan.x blh dkomen. kna igat, komen yg dberikan dpt mningktkan lagi kualiti kete proton jika proton mlakukn keje mrk. normallah kla ada yag beri komen yg negatif dgn pnuh emosi, mgkn mrk prnh tbeli kete proton yg truk hasil buatannya.

Tanpa Nama
14 Mac 2010 12:30 PG

hrp2 cmtula..klu ada sape2 staff proton kt sini tlg bgtau dorg suh tgk page ni.br bleh tau apa pandangan umum org kita.

Tanpa Nama
22 Mac 2010 5:06 PTG

Aku nak bahagian INTERIOR..proton buatla tempat compartment byk2..mcm honda civic tu..mcm kt dlm interior PERSONA aku nk letak benda mcm2 pun x bleh..nk letak air la kt situ..nk letak hset pun kt situ..mcm2 lg la..please la bg kemaskini kan ruang dalaman PROTON ni..xperlu nk buat aircond suis menegak mcm tu..rugi ruang jer...kalo bg melintang pun kt bawah bleh letak benda lain lg..

Tanpa Nama
30 April 2010 4:52 PTG

hahaha...waja 1.6 auto standard leh kalahkan honda 1.8 beb kt lebuh amj melaka-muar...honda punyala cantik bikin siap excoz sport bunyi je kuat mengaum tapi hampeh lajunya tk...sportrim dia punyala cantik...cermin gelap...ada skerting n spoilier...sistem audio berdentam dentum mcm yg bawak tu pekak bin badak......waja aku yg standard leh potong dia 175-180 kilo saje je beb...alangkah merc pun waja aku leh kejar niekn pulak honda......fikir2kanla..kenapa mesti kita agung2kan kereta buatan luar beb....

Tanpa Nama
30 April 2010 5:04 PTG

kesian yek org2 kita nie hanya pandai komen je..itu salah ini salah..itu tk kene ini tk kene...mcm dia sorang je yg betul???mcm manalah anak bangsa kita nk maju yek???kalo dh org yg lebih berumur tk betul...patutla generasi muda skrng nie terejal..hanya pandai komen je tpi keje tknk...org lain penat2 keje cari rezeki sesetengah dia org pulak hnya tau mengaut untung dgn mencuri titik peluh org lain...kn lebih baik keje kt kilang proton..dpt gak ilmu pengetahuan...tkdela asyik nk komen itu ini je...

Tanpa Nama
22 Julai 2010 11:10 PG

aku pakai persona ok je.. berbaloi dgn duit yg kluar, tp masih ade ruang utk proton pertingkatkan.

Tanpa Nama
26 Ogos 2010 7:30 PG

lajunyer waja die...

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger