Proton S16 in Australia


Proton Saga kini dijual di Australia dengan dikenali sebagai Proton S16. S16 dilengkapi dengan campro IAFM 1.6 sama seperti Proton Persona, beg udara berkembar di hadapan. Bermula dengan harga AU$13000 gear manual ia merupakan antara yang termurah di Australia. Proton Saga 1.3 hanya boleh didapati pada februari 2010 dan nama tidak dapat dipastikan samada S13 atau apa-apa pun.
Share this article :

+ comments + 5 comments

15 September 2009 10:40 PTG

baru2 ni, saya ade buat posting kat blog saya, b'kenaan model Saga kat Australia.. memang waktu tu, blum tahu lagi nama nye.. urmm, kenapa mesti S16 yer..? adakah S16=Saga 16V..?atau Saga 1.6l..??

hehe, jemput2 laa ke blog saya.. dan joint aktiviti kami.. di mana, kami (saya, funtasticko design, prodas, farghmee) sedang buat sketch untuk Saga Hatchback.. kesudian pihak saluran07.blogspot amat saya alu2kan..

http://auto-akasia.blogspot.com

16 September 2009 12:01 PG

nanti aku hantar design saga hatchback tu kat blog kau.

S16 tu memang masih menjadi tanda tanya.. kemungkinan Saga 1.6, manakala pd tahun depan keluar saga 1.3 mungkin S1.3. ni bukan jawapan tetapi andaian semata-mata.

Tanpa Nama
13 November 2009 4:37 PTG

tiada gunanya proton australia menamakan s16 kerana ia hampir dengan kod nissan silvia.

Tanpa Nama
13 November 2009 10:29 PTG

di australia, penggunaan perkataan mungkin bukan kebiasaan. kebanyakan jenama kereta adalah menggunakan kod tertentu.

Tanpa Nama
27 Ogos 2013 4:09 PTG

Ada x proton exora bold engine upgrade part assemble...cth mcm turbo kits...modification & costing?????

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger