Perodua MPV fully uncovered spy shot!


update.. kat atas gambar terkini..


Yang ditunggu-tunggu selama ni dah ada. Ni kalau x puas tengok lagi spyshot Perodua MPV ni x tau le aku. memang betul2 dah x cover skit pun, logo je tutup sikit. Saiz lebih kurang myvi tapi panjang sikit. design pun lebih kurang myvi je. lampu depan cantik berbanding myvi. So korang tengok puas2 bagi skit komen..






































Gambar-gambar ni aku ambil dari funtasticko untuk aku kongsikan bersama-sama korang. so layan... bagi komen jika perlu.
Share this article :

+ comments + 26 comments

Tanpa Nama
3 Oktober 2009 9:25 PTG

the best malaysian MPV..

Tanpa Nama
4 Oktober 2009 8:26 PG

bila nak kuar?

Naqib Ibrahim
4 Oktober 2009 5:53 PTG

xde beza langsung ngn model asal passo sette
letak terus logo toyota jer
buat malu malaysia jer perodua nih!

Tanpa Nama
4 Oktober 2009 10:38 PTG

kalo toyota pasti mahal cikit perodua murah kot?

Tanpa Nama
5 Oktober 2009 3:26 PTG

Mula- Mula Gated shift, sekarang tukar pula, apalah ini, macam tipu saja

Tanpa Nama
5 Oktober 2009 10:35 PTG

aku pun x tau lah perodua ni.. makin lama makin xde yg depa ubah dr design asal. myvi ngan viva tu ade lg beza. yg ni memang xde nmpk beza sgt ngan passo.

Tanpa Nama
5 Oktober 2009 10:51 PTG

ORANG MALAYSIA KAN KREATIF, NANTI ADA LE OWNER MODEFIED SENDIRI. SEBAB TU PERODUA TAK UBAH APA2 KAT MODEL NI, BUAT PENAT OTAK MEMIKIR JE.

joi
7 Oktober 2009 11:07 PTG

meter tengah..aku x suka langsung

Tanpa Nama
9 Oktober 2009 10:11 PG

Aiseymen... kalau perodua ubah design pun, kaki kereta gerenti ubah cam passo sette gak. Tengok ajelah myvi tu. Baik ikut design asal.

Tanpa Nama
9 Oktober 2009 1:57 PTG

xde la identiti perodua dh..

Tanpa Nama
9 Oktober 2009 2:26 PTG

perodua buat cmni sebab diorang dh rase persaingan ngan exora tu kuat. so x keluar modal besar nk design ikut identiti perodua. just ikut passo/sette ubah skit.

walau camne pun.. aura perodua masih kuat.. mesti ramai yg beli jugak nanti..

Tanpa Nama
9 Oktober 2009 4:29 PTG

x de gambar mpv ni yg guna gear manual..? ada yg kata gear manual guna hand break..gear auto guna foot break..

11 Oktober 2009 12:06 PG

semua spec mengenai perodua mpv ni bergantung kepada model asal passo sette.

Tanpa Nama
11 Oktober 2009 5:24 PTG

sorilah saya terpaksa amik exora, anak ramai.
Kalau amik ni sendat macam sardin le....

Tanpa Nama
12 Oktober 2009 11:45 PG

dh tokeynye pon pemilik daihatsu ngn toyota....mst la pkai design depa jgk....2 pyh kalo owner perodua org luar...

Tanpa Nama
12 Oktober 2009 11:52 PG

ambik exora je.. harga exora lebih skit je dr perodua ni.

Tanpa Nama
12 Oktober 2009 11:23 PTG

perodua memang buatan malaysia tp ia milik org luar. milik daihatsu ngan toyota.

Tanpa Nama
14 Oktober 2009 12:31 PG

wat ever....aku harap satu jer, bior AP tu hapuskan trus, so xder ler nak compare itu nie dah, coz sumer rakyat malaysia mampu beli foreign car....jeles indon bleh angkat kete best2 3x harga murah dr kite... kalo nak compare perodua ngan exora, better exora kot...but yg nie cute gak for 4 famili member...

Tanpa Nama
14 Oktober 2009 11:24 PG

perodua lebih cute. exora better utk famili yg anak berumur sekolah menengah..

aku sokong kerajaan nk pinda skit pasal cukai kereta ni.. tp risau gak sebab cukai tu la yg tanggung kos perubatan, buku teks, dan lain2.

Tanpa Nama
15 Oktober 2009 11:03 PTG

yeay, lebih banyak kereta yang mahal untuk rakyat. duit rakyat habis semua nak bayar kereta kereta yang sepatutnya murah ni....

yang kaya siapa? lu pikirlah sendiriiii...

Tanpa Nama
11 November 2009 2:09 PTG

masa tengok MPV nie betampal- tampal test kat jalan raya macam cantik tapi bila tengok yang yang dah siap macam pelik pulak design dalam & luar nyerrr...

Tanpa Nama
11 November 2009 5:58 PTG

Perodua ini kuat tipu. Interior yang ditunjuk semasa SMIDEC adalah lain daripada apa yang dikeluarkan November ini.Auto Gated Shifter yang ditunjukan di SMIDEC pun telah ditukarkan kepada yang biasa. Look real cheapskate compare to original version Passo Sette.

Tanpa Nama
13 November 2009 3:38 PTG

ia dikeluarkan pada 23/11/2009 dan nama mpv ini dikenali sebagai perodua alza

Tanpa Nama
16 November 2009 1:14 PTG

perodua dimiliki oleh umw dimana toyota dan daihatsu juga anak syarikat umw. engineer2 dari 3 syarikat nih bergabung bangunkan mpv nih. sbb tuh ada tuh toyota, daihatsu n perodua ada kereta yg sama tapi nama lain. mcm myvi-perodua, daihatsu-boon n toyota-passo

Tanpa Nama
21 November 2009 3:16 PTG

nak beli, beli
tak nak beli, TENGOK SAJAAA!

Tanpa Nama
21 November 2009 3:17 PTG

NTAH, passo lah, apalah, tau tampal stiker je...
udah, pegi buat keje.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger