Proton Saga BLM kaler ungu ( blueberry tea color)



Baru je beberapa hari yang lepas, aku pegi hantar kereta ke service centre. time tengah termenung jauh sorang2 aku ternampak satu saga baru kaler warna ungu. aku ingat aku salah tengok, aku pegi dekat2 saga tu, memang sah le Proton Saga ade kaler baru iaitu warna ungu. Warna ungu ni sama dengan warna persona kaler ungu ( blueberry tea).

Bagi aku la, Saga kaler blueberry tea ni memang cukup ngam dengan Saga sebab saiz body tak besar cam Persona. Persona tak sesuai sangat dengan Blueberry Tea. Saga Bluberry Tea Color ni memang cute!

Info terkini yang aku tau, warna blueberry tea ni menggantikan kaler biru, hijau dan merah solid.

Share this article :

+ comments + 13 comments

Tanpa Nama
27 Ogos 2009 3:13 PTG

tak penah dengar pun...

Tanpa Nama
28 Ogos 2009 11:24 PG

maksudnye takde lah kaler biru tuye. biru tu kan cantik... apsal stop production plak? ungu pun cantik. biru pun cantik.

gigi besor
28 Ogos 2009 10:54 PTG

aku br tgh kumpul duit nk beli saga kaler biru.. ade stock lg ke? kalau ungu je yg ade pun ok gak. cantik jugak kaler tu... tambah rim sukan kaler emas coklat..

Tanpa Nama
24 November 2009 2:24 PTG

cun gak wana ungu ner.....ner baru nak plan2 beli keta tp basid gaji rendah palk..............mcmna ek.........

Tanpa Nama
25 November 2009 8:53 PG

ape2 hal bincang ngan salesman. diorg boleh settle bab gaji rendah nih.

Tanpa Nama
7 Jun 2010 3:35 PTG

aku da beli kereta ni... urusan tak smpai sebulan... cantikkkk

Tanpa Nama
12 Ogos 2010 8:33 PTG

saya pun nak amik kete saga blm warna ungu nie..first time tgk memg dah decide nak amik kete warna nie..

9 Oktober 2010 11:02 PG

Baru seminggu saya beli saga colour ini. Puas hati... terima kasih blog ini menarik.. banyak maklumat. teruskan usaha.

Tanpa Nama
19 Oktober 2010 9:07 PTG

gji rendah..da 2x buat loan tp xlulus..ade x cara lain nk lulus loan dptkn kerete ni..??

Tanpa Nama
5 Disember 2010 11:43 PTG

brp basic gaji yg diperlukan tuk beli kereta ni?

Tanpa Nama
17 Disember 2010 6:47 PTG

Booking cuma byr RM500 je, pastu RM230 utk booking no keta, klau xkisah no apa2 pun byran utk no keta lagi kurang dlm RM100 lbih je...Pastu tngok brape taun ikat utk byr lagi lama lagi tinggi interest dia, pihak bank suka ah tpi kita la yg rugi

Tanpa Nama
26 Jun 2012 4:41 PTG

AQ pown dah nak beli keta color nie. . p aq smbung ccm nye. .tuan punya keta bru pakai dlm2 1tahun lebih owner dia p'puan. . auto apa mcm ok x auto nie??? coz kalu nak harap gaji sya kereta sorong pown x lepas huhuuhu. . . sukur lah. . ada org prehatin ... coz saya minat sgt2 keta nie tau. ..

Tanpa Nama
4 Julai 2013 11:00 PG

itu bukan warna ungu tapi warna blackcerry...!!!

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger