Perodua Viva 660 BX - Viva Elite Premium Price





Hari ini Perodua telah melancarkan Viva 660 BX bagi menggantikan pengeluaran Kancil. Beberapa sumber telah aku kumpul iaitu dari mudah.my, prodas dan skuad jelajah Era Perodua di Teluk Intan. Berikut adalah beberapa gambar dan senarai harga OTR terkini Perodua Viva 660 BX hingga Elite Premium :

Viva 660 BX manual : RM24900 (solid), RM25300 (metallic)
Viva 660 EX manual : RM28500 (solid), RM28900 (metallic)
Viva 850 EX manual : RM32500 (solid), RM32900 (metallic)
Viva 1.0 BZ auto : RM36500 (solid), RM36900 (metallic)
Viva elite 1.0 GX manual : RM37500 (solid), RM37900 (metallic)
Viva elite 1.0 EZ auto : RM40500 (solid), RM40900 (metallic)
Viva elite 1.0 ZH auto : RM44500 (solid), RM44900 (metallic)

beberapa info yang aku dapat cari :

Viva 660 BX manual
  • 660cc DVVT engine 47hp @ 7,200rpm, 58Nm @ 4,400rpm
  • No power steering
  • No power windows
  • No central locking
  • No radio
  • No reverse sensors
  • Unpainted bumpers
  • Manual transmission only
  • Only available in Ivory White, Ebony Black and Glittering Silver
Viva Elite MT/AT

-NEW FACE LIFT
-MAXIMUM SPEED 160KM/H
-POWER STEERING
-ALARM SYSTEM
-CHROME DOOR HANDLE
-CENTRAL LOCK
-4 POWER WINDOW
-REAR WIPER
-AIRBAG
-SIDE MIRROR WITH ELECTRIC REMOTE CONTROL
-BODY COLOR DOOR MIRROR HOUSING
-REAR SPOILER
-FRONT AND REAR SKIRTING
-RADIO WITH CD PLAYER
-FRONT AND REAR BUMPER WITH BODY COLOR
-SPORT RIMS
-REVERSE SENSOR
-FRONT AND REAR SPEAKER
-USB CD PLAYER







Share this article :

+ comments + 41 comments

Tanpa Nama
21 Julai 2009 2:32 PTG

selamat ke mcm ni?

21 Julai 2009 10:48 PTG

sebenarnya Perodua seolah-olah kembali ke belakang. Viva 660 BX ni tak seharusnya ada sekadar nak kaut untung. Proton sendiri telah berhentikan Saga N line (bumper hitam). Viva 660 BX ni boleh dikatakan selamat jika pemiliknya seorang pemandu berhemah. Tetapi jarang kita tengok pemandu betul2 berhemah. So ia menjadikan Viva 660 BX ini kurang selamat kerana kekurangan beberapa komponen penting seperti central locking, power steering, reverse sensor dan sebagainya. Ini belum diambilkira bab enjin. Tapi sesetengah pendapat berkata ia asas kepada peminat modified kereta. Mereka akan beli model ini dan convert macam-macam luaran, dalaman dan enjin.

Abang
22 Julai 2009 1:03 PG

"central locking, power steering, reverse sensor"

Adik,

Benda2 yang ko sebut kat atas tu takde kaitan ngan keselamatan. Semua yang kat atas tu bukan nyer safety features pun. Basically kereta ni sama jer dari segi keselamatannya dengan Viva 850 yang berharga 32K++

Abang
22 Julai 2009 1:08 PG

Tambahan sket. Even Viva 1000cc Standard pun mempunyai ciri2 keselamatan yang sama dengan Viva 660BX. Tak caya boleh check specs kat website perodua kat safety section.

editor majalah
22 Julai 2009 11:32 PG

Pada pendapat aku lah, Viva 660 BX kurang dari segi kualiti dan beberapa komponen seperti takde power window, takde kusyen, dan sebagainya. Memang murah. sesuai kepada yg nak mula2 pakai keta. Pada aku Viva ni kurang selamat jugak sebab tin milo lah katakan... Saga lebih selamat dan kalau eksiden tak teruk kena pada orang yg naik.

Penjual Kereta
22 Julai 2009 11:37 PG

Aku lebih berminat beli Saga sebab kelebihan yang ada pada Saga. Mungkin kat sini ramai yg sokong Perodua. Teknologi Proton sekarang jauh lebih baik selepas ada lotus. Tak caya try bawak keta Proton yg ada handling lotus, memang best. Chasis Proton kukuh. Mungkin masalah kualiti komponen kecil masih membelenggu Proton. Tapi kini ia bertambah baik. Perodua pun ada masalah kecil kualiti juga.

Tanpa Nama
22 Julai 2009 11:49 PG

Aku pilih Proton Saga dari segi power, Keluasan, harga dan keperluan.

Tanpa Nama
22 Julai 2009 10:16 PTG

tahap keselamatan yg perlu seperti Airbag, ABS, SRS EBD & etc. Cuma Viva 660 BX ni terlalu basic, radio pun takde, memang menyusahkan.

En. Kuli
22 Julai 2009 10:25 PTG

Perodua patut sedar sebab semua pengeluar kereta dah pasang macam2 tahap keselamatan asas seperti Airbag, ABS dan sebagainya. Luar negara dah jadikan komponen ni sebagai syarat sesebuah kereta yg keluar dari production.

Tanpa Nama
26 Julai 2009 12:23 PTG

setuju dengan en.kuli berkata,kebelakangan ini perdua dah macam tak ada idea yang bernas lagi untuk mencipta sesebuah kenderaan di negara ini.

Tanpa Nama
27 Julai 2009 12:18 PTG

Perodua bukan dah takde idea tapi memang tak de idea sebenarnya, semua kereta diorang dari daihatsu dan toyota. contoh paling jelas adalah perodua nautica (toyota rush).

22 Oktober 2009 3:22 PTG

Baru2 ni saya booking viva elite 1000cc stardard.. down payment RM4100.. tapi dia bagi diskaun RM2500.. jadi RM1600.. jurujual tu ckp kaler putih dgn silver ada stok paling banyak.. kalau kaler baru oren, kena tunggu HQ release.. saya pilih kaler putih.. memandangkan kaler putih hanya ada jenis solid, harga downpayment potong RM400 (beza jenis cat solid dan metallic hanya RM400).. jadi skrg hanya RM1200 perlu saya bayar.. masa nak sain dokumen, dia kata saya kena tambah RM300 utk ambik skim AUTOLIFE dari AMBANK (memandangkan saya ambik bank AMBANK).. saya setuju nak ambik... kena dahulu kan RM50 utk booking.. saya dahulukan duit booking tu dulu.. skrg tinggal RM1450 bile dia mintak downpayment nanti..lepas 3 hari je sain dokumen booking tu, dia ckp kaler kereta putih dah xde stok.. kena tunggu.. cuma kaler hitam dgn silver je ada stok lagi.. memandangkan skrg nie nak dekat minggu akhir bln oktober, dia kata kalau saya pilih kaler putih gak, saya kene tunggu stok kaler putih available.. tapi takut harga kereta tu berubah next month kalau kereta kaler putih sampai bln depan.. dan promotion RM2500 hanya bln ni je.. saya kata kat dia, bukan ke saya dah booking kereta tu dulu.. dia pulak kata nak dpt harga tu kena booking DAN REGISTER kereta tu sebelum masuk bln NOV... saya bertengkar dgn dia, nape tak bagitau awal2 tentang hal register nie.. awal2 dulu dia kata pelanggan hanya perlu booking jer dan dahulukan cuma RM50.. tak pulak dia sebut pasal kena register sekali.. skrg nie saya terpaksa memilih kaler silver, walaupun pada awalnye saya booking kaler putih.. harga pun berubah ke RM1850 balik (memandangkan kaler silver tu ada jenis metalic jer.. so kena tambah RM400).. dia kata dia sanggup bagi diskaun RM400 lagi utk reda kan hati saya memandangkan saya memang dah berkenan sgt dgn kaler putih sebab jimat RM400.. pulak saya dah lari dr budget bln ni kalau bayar RM1850.. jadi harga kembali RM1450 TANPA PACKAGE PERCUMA (PACKAGE PERCUMA tu cuma minyak full dgn cermin semua tinted gelap).. saya masih tak berpuas hati.. rasa nak report ke tribunal pengguna jer... tapi dah sain dokumen masa booking tu... huhuhuhu

Tanpa Nama
22 Oktober 2009 10:26 PTG

perkara camni dh banyak berlaku. saya ada member dgn seller, memang diorg ade ambik kesempatan seperti duit runner.. mereka terpaksa menipu pengguna semata2 nk dpt komisen. basic gaji kecik sbg seller. tp keadaan ni memang x adil. pengguna perlu tahu selok belok sebelum membeli. tanya kawan2 yg dh beli kereta. saya x pernah beli kereta perodua. tp pengalaman saya membeli proton, lepas beli 3 hari, proton icare dr kl akan call tanya segala payment, layanan seller, kualiti kereta dan lain2. pada pendapat saya jika kita beli kereta dgn hutang bank, lbh baik kita tahu berapa bank boleh beri pinjaman. soal diskaun byk yg bohong. diskaun tu sebenarnya adalah komisen seller..

Tanpa Nama
25 Oktober 2009 10:47 PTG

Viva 660 EX manual power stereng ke??
xde radio or mp3?
ape2 aksesori nyer?
saye cadang nak beli kereta Viva 660 EX manual ni...so tlg la bg nasihat kt saye ae sblum saye terbeli kereta ni...

Tanpa Nama
27 Oktober 2009 11:16 PG

viva basic mmg betul2 basic cam kancil 660.. tp enjin same tp yg lain2 xde.. contohnye.. sarung kusyen gerenti pvc je.. enjin mmg under power.. tp kalo jln2 keliling bandar.. pegi kedai runcit.. ok le.. viva 660 dibuat utk jarak dekat..

Tanpa Nama
13 November 2009 4:32 PTG

viva basic ini tiada radio kerana mereka sengaja mahu menjualkan dengan harga RM24900 bagi solid dan bagi metalik dengan RM25300 semata-mata untuk berhentikan kancil kerana ramai orang tidak membeli kancil terutama,pembelajaran memandu.

Tanpa Nama
13 November 2009 10:27 PTG

strategi perodua adalah untuk pengguna baru.. yg betul2 baru di alam kereta.

Tanpa Nama
8 Januari 2010 11:43 PG

sye booking viva 660.skg da 4 bulan tunggu x sampai2..sy boleh report kat tribunal pengguna x?

Tanpa Nama
8 Januari 2010 2:34 PTG

report je. hak kita.

27 Januari 2010 10:28 PTG

betul ke viva 660ex tgh takde stok?dah sebln lebih sain agreement bank tp agen dok ckp xde stok.

Tanpa Nama
28 Januari 2010 8:47 PG

maybe diorg tgh sibuk buat alza

17 April 2010 12:59 PG

aku puji mvyi se n viva elite....
mmg ader gaya skit...
tpi yg laen tu susah skit.......
untuk perhatian semua....aku perhatikn perodua nie mmg x tau buat kereta..tau amk kereta org saja.....tpi mereka mmg bijak dlm mereka bntuk semula ssbuah kereta mnjadi sport design...cuba tgk myvi se ngan viva elite..
aku cdgkn perodua nie stop buat kereta, n jdikan syrikat mereka sbuah syrkt membuat smula design kereta sprti hamann,r3,brabus, or nismo..........

Tanpa Nama
8 Mei 2010 11:25 PTG

assalamualaikum... ada la stok.. sy nye kejap je dapat.. sign dalam seminggu dpt dah..

Tanpa Nama
1 Jun 2010 4:58 PTG

APE BEZE VIVA 660 BX DGN 660 EX?

Tanpa Nama
28 Jun 2010 2:08 PTG

saya nak beli viva.....tapi sales produa tu kata 660 dgn 850....lbh kurang sama ,je....dia kata rugi ambik 850,,,,baik 660 full spec ,,,betul ke ni....

Tanpa Nama
2 Julai 2010 9:34 PG

kalau ikut prestasi enjin, 850 lagi baik. enjin 660 kurang pickup.

Tanpa Nama
17 Februari 2011 11:29 PTG

beli je 850. Kalau beli 1.0 lagi puas hati. Bukan apa, 1.0 lebih pickup n jimat minyak. Semua komplet.

30 November 2011 1:45 PTG

xde duit nk wt downpayment? xde duit nk renew insurance? xde duit nk service maintanance? xde duit nk modify kereta? klik sini. hanya RM20, anda boleh dapat sehingga RM 5k

Tanpa Nama
30 Mei 2012 10:29 PG

viva 660 ok je, dah 2 tahun pkai. no problem....

Tanpa Nama
30 Mei 2012 10:36 PG

Dah 2 tahun pkai viva 660, ok jer... no problem, bleh pegi smpai 155kmj. radio sy pkai radio kaset 2nd hand dpt free, psang speaker ori 2nd hand rm50 je, dh beh dgr radio. Bagi saya "SAFETY IS HATI-HATI" elak dan mengelak dari kemalngn.

Tanpa Nama
24 Jun 2012 3:37 PTG

tu lah cara dealer nak habiskan stok warna yg tak laku...mcm warna hitam la...klu ko cakap nak cancel terus ada stok putih tu...

Tanpa Nama
13 Oktober 2012 9:54 PTG

bleh tnya skit apa kelebihan viva 850 dari segi keslmtan

Tanpa Nama
13 Oktober 2012 9:56 PTG

viva 850 tu ade mp3 ke

Tanpa Nama
13 Oktober 2012 9:57 PTG

ingin tahu viva 850 tu power stering ke

Tanpa Nama
17 Februari 2013 9:25 PTG

Viva660 pun ok.. tapi die punya power just boleh dapat bila rpm 4500, baru pick up.. top speed aku bawak 160km, rpm 7500

Tanpa Nama
13 April 2013 11:48 PG

apa yang membezakan kekuatan enjin viva 660ex dengan viva 850ex?

Tanpa Nama
13 April 2013 11:58 PG

bezanya pickup je.. naik2 ramai viva 660 mmg x larat la banding 850.

Tanpa Nama
13 April 2013 11:59 PG

jika injin viva 660ex di ubah suai kepada keupayaan injin 850 S.P, apakah komponen injin yang perlu di ubah?

Tanpa Nama
13 April 2013 12:10 PTG

adakah komponen komputer box perlu di set balik jika sebuah injin itu di ubah suai?

Tanpa Nama
15 April 2013 9:55 PG

saya rasa perlu. cuba survey half cut dr jepun.

Tanpa Nama
16 April 2013 9:08 PTG

komputer box mmg kena setting balik bila ubahsuai injin. kalau x seting.. silap2 kuat makan minyak plak. mcm2 hal boleh jadi..

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger