Proton EXORA full details : Malaysia's 1st MPV from RM69,998 - RM75998 OTR


Inilah MPV pertama Malaysia Proton EXORA







enjin campro cps 1.6


tayar spare letak kat bawah sebab nak bagi ruang yang lebih kat dalam

Aku duduk kat bangku ketiga ni tak rasa sempit. macam duduk kat bangku belakang kereta saga lmts (iswara).

suis lampu kecemasan serta suis-suis yang lain tekan sikit je dah fungsi. pada aku terlalu sensitif.

kat depan ade radio siap bluetooth boleh jawab panggilan tekan butang di stereng.

kat bonet ada tempat simpan tiga segi kecemasan, alatan mekanikal

kat belakang pun ada tempat nak cas hp atau guna vacumm cleaner kecil.

Ruang dalam memang luas untuk 7 orang dewasa.

kat tepi stereng, area dashboard adalah tempat letak hp, touch n go

Gear box kat depan nampak lebih smart, bagi ruang tempat teh tarik kat antara kedua-dua bangku

Bangku depan ada arm rest, termasuk tempat pemandu. memang selesa memandu.

Gear dah tak payah tekan button kat tombol gear. sekarang tarik je ke gear mana yang dikehendaki tanpa button gear auto zaman dulu.

laci ada dua. aku ingat yang atas tu airbag, terperasan ada tempat buka sebelah tepi.

kunci bercirikan mudah dan mesra pengguna

kalau kat depan ada radio, kat tengah pula ada DVD player.

Ada GPS

ruang tepi dilengkapi tempat isi kertas, barang kecil dan air minuman

bahu bangku belakang boleh ditarik ke atas jika kita jenis orang tinggi. siap ada jaring jangan bagi barang jatuh.

ruang kaki yang cukup luas

bangku mudah dilipat

aircond kat semua baris tempat duduk, cukup sejuk.

panel meter memang cun. semua pintu ada sensor termasuk pintu bonet depan dan belakang.











Share this article :

+ comments + 8 comments

9 Mei 2009 11:19 PTG

MY story for Exora!!! at

http://prodas.wordpress.com/

bagi pendapat anda tentang exora...saya sudah merasakannya,....ade pertanyaan silakan...di blog saya...hahahaha kita boleh kongsi info dan maklumat sama2...

Tanpa Nama
31 Ogos 2009 10:12 PTG

Proton Exora-Most affordable MPV in the world! MUCH BETTER THAN PERODUA MPV!

Proton Exora-Paling baik harga MPV di dunia!
LEBIH BAIK DARIPADA PERODUA MPV!

Tanpa Nama
12 Oktober 2009 11:50 PG

xleh gak kate dorg nie baek....ak tgk byk gak kete proton yg bru b'masalah...kekadang kt tepi jln ad yg rosak...ap cer...

buatan malaysia
12 Oktober 2009 11:30 PTG

yg rosak tu semua cerita lama. zaman waja last byk yg rosak sebab fuel pump jamm. lepas keluar persona ngan saga.. xde lg yg rosak nampak berkali2 mcm waja. ade jugak yg rosak tp terlalu sedikit. sama mcm exora ade yg rosak tp terlalu sedikit.

jika kita bandingkan ngan perodua, ia bukan model pertama keluaran perodua sebab ia model asal daihatsu dgn toyota. justeru segala kerosakan telah byk diperbaiki sebelum sampai ke negara kita atas nama perodua.

sebab tu kita nampak gah pada perodua lebih menyakinkan. cuba kita cari forum pengguna daihatsu dgn toyota, mesti ade masalah pada kereta mereka, tidak pada jenama perodua.

Tanpa Nama
12 Oktober 2009 11:30 PTG

yg rosak tu semua cerita lama. zaman waja last byk yg rosak sebab fuel pump jamm. lepas keluar persona ngan saga.. xde lg yg rosak nampak berkali2 mcm waja. ade jugak yg rosak tp terlalu sedikit. sama mcm exora ade yg rosak tp terlalu sedikit.

jika kita bandingkan ngan perodua, ia bukan model pertama keluaran perodua sebab ia model asal daihatsu dgn toyota. justeru segala kerosakan telah byk diperbaiki sebelum sampai ke negara kita atas nama perodua.

sebab tu kita nampak gah pada perodua lebih menyakinkan. cuba kita cari forum pengguna daihatsu dgn toyota, mesti ade masalah pada kereta mereka, tidak pada jenama perodua.

Tanpa Nama
18 Januari 2011 1:08 PTG

anak tanya ckit, berkenaan dgn jimat minyak...adakah exzora lg jimat @ alza?

Tanpa Nama
10 Mac 2014 3:34 PTG

Kalau nak tau exora bagus ke tidak cubalah test drive dulu jangan pandai mengomen kerana saya dak beli exora turbo berbaloi.

19 Ogos 2017 3:27 PTG

Halo
Saya Aliciana Castelo seorang pemberi pinjaman swasta yang meminjamkan pinjaman peluang hayat. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda atau anda memerlukan pinjaman modal untuk meningkatkan perniagaan anda? Adakah ia ditolak oleh bank dan agensi kewangan lain? Adakah anda memerlukan penyatuan atau pinjaman hipotek? Tidak perhatikan lagi, kerana kita berada di sini untuk semua masalah kewangan anda. Kami meminjam wang dari orang yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan sebesar 2%. Saya ingin menggunakan media ini untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa kami menyediakan bantuan yang boleh dipercayai dan bermanfaat dan kami bersedia menawarkan pinjaman kepada anda.

Hantarkan e-mel kepada kami: (alicianacastelo@gmail.com).

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger