Perodua MPV : Toyota Passo Sette / Daihatsu Boon Ruminous



Kat sini aku letak lagi gambar Perodua MPV. Perodua ni diambil model Toyota Passo sette dan Daihatsu Boon. Kita tak perlu tertunggu-tunggu camne rupa bentuk MPV ni sebab sejak awal lagi model Perodua memang ambil dari Daihatsu dan Toyota. Just tukar logo dan edit design sikit je. Perodua MPV ni aku rase boleh naik 6 orang je termasuk pemandu sebab tak besar sangat. Enjin pakai 1.5 cc dan harga RM70K ke bawah. Tak macam Proton, design memang buat sendiri, tiru sikit-sikit tu ade la tapi tak macam Perodua. Harap-harap Perodua akan jadi jenama sendiri atas buatan tangan sendiri macam Proton suatu hari nanti...

Ini adalah dimensi untuk Perodua MPV :

(tak silap aku lah, Proton Exora lagi besar dari Perodua MPV, aku pernah nampak EXORA sebesar Wish dan tinggi sikit dari Wish)
Share this article :

+ comments + 2 comments

Tanpa Nama
29 November 2009 12:43 PG

Perodua dan daihatsu bawah toyota....hatta subaru pon bawah toyota...tak pelik kalo model2 diorang sama....nak perodua buat model sendiri..???tunggu perodua habis kontrak dengan daihatsu....

9 Oktober 2013 5:37 PTG

Emissions standards may also have something to do with it, and quality/reliability of the vehicles. 
http://www.qtccars.com/used-daihatsu-cars.html

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger