Proton MPV : Proton EXORA interior detail


Ni aku letakkan gambar dalaman Proton Exora iaitu mpv pertama Proton. Klik gambar di atas supaya korang boleh baca apa kelebihan dan keistimewaan EXORA ni. Aku nampak kat sini Proton design mpv ni khas untuk 7 orang dewasa sebab kalau kita tengok, semua tempat duduk saiz dewasa termasuk belakang sekali pun saiz dewasa. tapi aku tak berapa harap sangat mpv ni best sebab dia pakai enjin 1.6 je pastu body mpv lebih besar dari Toyota Wish. tapi kita tak tau lagi spec sebetulnya, harga yang dealer Proton cakap sekitar Proton Exora HL (A/T) (Tentative) RM 76,000.00, Proton Exora ML (A/T) (Tentative) RM 72,000.00. Bagi H line ade DVD player monitor, airbag dan macam biasalah bagi kereta-kereta Proton H line. Ni aku ambik maklumat pembaca dari blog Paultan :

- no manual across all model
- CPS across all model
- steering buttons are for blue tooth hp control
- size is bigger than lavina, lower than avanza, slightly bigger than wish
- air-cond duct on the side of each row (above the window) with controls
- leather seats for high-line
- niffty features incld - follow home lights means head lights stay on for 30 sec after you stop engine to open your gates
- ABS, EBD, and BEBD if EBD fails
- new rims design
- indicator to tell you if remote control batt is failing
- remote can just open the driver doors instead all
- 80 degree door opening
- lock will lockdown only you break after travelling more than 20km/hr
- dashboard does look cheap and plasticky
- Adjustable intermitten wiper
- white, silver, black and the weird bronze/brown
- 2 srs airbags only
- 70k - 80k with M & H line
- Target buyer Avanza, Lavina and Citra pricing
- Spec and size closer to Stream and Wish (so they claim)
- Quite a few other few futures look impressive
- Design look, so so parked beside a wish
- But look huge and tall beside lavina
- Cruise controls, LCD with SD card slot, navigator same with Pesona SE is for H-Line only
- 125bhp, claims better touque than Lavina 1.6
- oh. yeah wing mirror signals
Share this article :

+ comments + 1 comments

7 Mac 2009 8:05 PG

ak tgk EXORA ni memang cun...ak dah tempah....nak malumat lanjut masuk blog saya....

http://prodas.wordpress.com/

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
www.azelery.com Info Automotif Tempatan Dan Antarabangsa
Copyright © 2007-2017 azelery.com - All Rights Reserved
Template Created by Shin Chan Published by Azelery
Proudly powered by Blogger